Antena Meniu Search
x

Atac phishing prin email. Poliția Română avertizează: "Sperăm că NU ați dat curs invitației neobișnuite"

Poliția Română avertizează cu privire la o nouă înșelătorie prin intermediul poștei electronice. Autoritățile atrag atenția asupra unei "invitații neobișnuite" primite pe mail.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.09.2021, 14:12

O nouă modalitate de fraudă pe platformele online
Atac phishing prin email. Poliția Română avertizează: "Sperăm că NU ați dat curs invitației neobișnuite" - Profimedia Images - fotografie ilustrativă

Hackerii încearcă să îi înșele pe oameni spunând că au contul blocat și trebuie să își actualizeze datele.

"Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite” de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă.

La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului și încercăm să nu cădem „pradă” acestor atacuri de tip #phishing. Mai mult, vă rugăm să discutați cu bunicii sau persoanele dragi, care pot fi vulnerabile în fața acestor situații.

Verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă. Vă invităm să trimiteți acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!", transmite Poliția Română, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce înseamnă "phishing"

Este o metodă prin care hackerii încearcă să păcălească utilizatorii în a le da informaţii.

Atacurile de tip phishing reprezintă o crimă cibernetică, în care utilizatorii sunt înșelați să-și împărtășească datele personale, cum ar fi detaliile cărții de credit și parolele, oferind hackerilor accesul la dispozitivele lor, adesea chiar fără să știe că au făcut acest lucru. 

50.000 de conturi din România, descoperite într-o bază de date publicate pe Dark Web

La sfârșitul lunii iunie, CERT-RO informa că aproximativ 50.000 de conturi din România au fost compromise, după ce au fost identificate într-o bază de date publicate pe Dark Web. Întreaga bază de date cuprinde nu mai puţin de 11 milioane de conturi din toată lumea. Peste 2.000 de domenii ".ro" se regăsesc pe această listă. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul cert.ro, conturile aparţin atât unor persoane private, cât şi unor firme sau instituţii.

Principalele domenii afectate sunt din zona conturilor de e-mail, servere şi pagini web, platforme de social media, platforme de vânzări online, instituţii public şi organisme guvernamentale, instituţii din sectorul financiar-bancar şi din domeniul energetic. „Recomandarea noastră este ca utilizatorii notificați să își schimbe parolele folosite pe platformele instituțiilor publice, social media, email, servere și orice alte servicii unde se autentifică cu ajutorul acelor date compromise. Acolo unde este posibil, activați autentificarea în 2 pași (2FA), pentru a evita pierderea aceesului la cont, în cazul în care parola a fost deja compromisă”, a transmis CERT-RO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Atac phishing prin email. Poliția Română avertizează: "Sperăm că NU ați dat curs invitației neobișnuite"