Antena Meniu Search
x

Atentatul de la World Trade Center! 11 septembrie 2001, ziua care a schimbat lumea

Americanii comemorează cel mai înspăimântător atentat din istoria lor. Acum 14 ani, patru comandouri de islamişti deturnau tot atâtea avioane de linie ca să le zdrobească în inima democraţiei americane

Americanii comemorează cel mai înspăimântător atentat din istoria lor. Acum 14 ani, patru comandouri de islamişti deturnau tot atâtea avioane de linie ca să le zdrobească în inima democraţiei americane

Două dintre ele au lovit turnurile gemene de la World Trade Center din New York, iar al treilea s-a izbit de o aripă a Pentagonului. Al patrulea s-a prăbuşit în câmp, după o revoltă a pasagerilor, care le-au dejucat planurile teroriştilor. Aproape 3.000 de oameni au murit atunci, printre ei şi patru romani.

New York, două turnuri gemene, Pentagon, un câmp din Pennsylvania, 19 terorişti şi 2.978 de morţi - dintre care 2.749 la World Trade Center. Sunt datele critice ale celor mai sângeroase atentate din istoria omenirii. Totul a început în New York, după ce teroriştii au deturnat patru avioane. Turnurile World Trade Center au fost lovite la interval de câteva minute. În scurt timp, s-au prabusit, pe rând, sub privirile îngrozite a milioane de oameni - martori direcţi sau aflaţi în faţa televizoarelor.

Românii Eugen Lazăr, Alexandru Stan, Corina Stan şi Joshua Poptean s-au numărat printre victime.

Eugen Lazăr

În acea dimineaţă, Eugen şi soţia să şi-au condus fiul către staţia de tren, apoi ş-au luat la revedere pentru că Eugen trebuia să ajungă la biroul său aflat la etajul 103 al Turnului de Nord. Lucra ca programator pentru firma E-Speed. Rămăşiţele sale au fost identificate doar pe baza codului ADN.

Soţii Alexandru şi Corina Stan

Cei doi au plecat în SUA prin Loteria Vizelor în 1995, cu gândul la o viaţă mai bună, şi lucrau, de asemenea, la etajul 103 al Turnului de Nord, acolo unde se afla în momentul prăbuşirii şi Eugen Lazăr. Alex avea 34 de ani, iar Corina 31. Pentru că programul lor de lucru începea după momentul impactului, toată lumea a sperat zile în şir că cei doi sunt încă în viaţă, însă ulterior au fost daţi dispăruţi, la 5 zile, atunci când liniile de telefonie mobilă şi-au revenit, iar cadavrele lor au fost identificate pe baza codului ADN.

Joshua Poptean

A plecat în adolescenţă în SUA împreună cu familia sa şi lucra ca tâmplar. În acea dimineaţă fatidică, acesta a ajuns la etajul 106, acolo unde se ocupa de reamenajarea unor birouri. În acea perioadă, firma unde era Poptean angajat a anunţat că nu are echipă în WTC, însă după câteva zile s-a dovedit contrariul.

CITEŞTE ŞI Video! El este SINGURUL AMERICAN care nu se afla pe Planetă pe 11 septembrie 2001

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Atentatul de la World Trade Center! 11 septembrie 2001, ziua care a schimbat lumea