Antena Meniu Search
x

Video "Au dispărut de viteză aşa mare ce-au avut". Cum s-a salvat în ultima clipă tânărul de 18 ani, din maşina căzută în Someş. Şoferul e căutat cu eforturi imense

Operaţiune dramatică de salvare în apele Someşului, după ce doi tineri s-au răsturnat cu maşina în râu. Pasagerul din dreapta a reuşit să iasă la timp din maşina strivită şi să se salveze. În stare de şoc, a fost transportat de urgenţă la spital. Şoferul este însă de negăsit, iar salvatorii au sistat azi căutările din cauza codului galben de vijelii.

de Redactia Observator

la 02.07.2023, 20:25

Vezi și

Aproximativ trei metri. Este înălţimea de la care maşina în care se aflau doi tineri de 18 şi 19 ani a căzut în gol în apele râului Someş. Cei doi circulau pe un drum de ţară, plin de gropi, când şoferul a pierdut controlul volanului. Doar pasagerul a reuşit să se salveze. 

Au plonjat cu maşina în râul Someş

"Un tânăr de 18 ani ar fi ieșit din autoturism, fiind transportat ulterior la Spitalul Județean Satu Mare", spune Mihai Pașolea, purtător de cuvânt IPJ Satu Mare. Totul s-a întâmplat ieri, în jurul orei 16. În zonă au fost chemaţi de urgenţă zeci de salvatori. Şoferul maşinii a fost căutat până la lăsarea întunericului. Fără succes, însă. Misiunea a fost reluată în această dimineaţă.

Misiunea este extrem de dificilă, spun salvatorii, din cauza curenţilor puternici şi a vizibilităţii reduse. În plus, există şi un risc mare de agăţare pentru că în zonă a fost un pod de lemn care s-a scufundat. În paralel cu operaţiunile de căutare, poliţiştii încearcă să afle cum s-a produs accidentul, mai ales că tinerii se aflau pe o proprietate privată. "Eu am auzit că a căzut în Someş maşina, nu am fost aici deloc până azi", spune proprietarul terenului.

"A venit un băiat cu motoreta aici să vadă terenul şi a zis că milimetric a trecut pe lângă ei. Pe când a ajuns aici, în faţa digului, nu i-a mai văzut. Au dispărut, de viteză aşa de mare ce au avut", povesteşte un localnic. România rămâne campioana Europei la numărul accidentelor rutiere, iar multe dintre ele sunt provocate de viteza excesivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » "Au dispărut de viteză aşa mare ce-au avut". Cum s-a salvat în ultima clipă tânărul de 18 ani, din maşina căzută în Someş. Şoferul e căutat cu eforturi imense