Antena Meniu Search
x

Au fost prinşi criminalii bărbatului găsit mort în canalul colector din Oradea. A fost ucis pentru 30 de lei, legat şi aruncat în Criş

Un bihorean în vârstă de 42 ani şi un tânăr în vârstă de 16 ani din Sibiu au fost arestaţi preventiv, miercuri, la Oradea, în cazul bărbatului găsit mort, în 3 septembrie, în canalul colector al CET CAMP din Oradea.

la 22.11.2018, 08:14
În prezent "există date cu privire la identitatea victimei", însă se aşteaptă rezultatele unor analizelor genetice pentru ca ea să fie confirmată
Un bihorean de 42 ani şi un tânăr de 16 ani din Sibiu au fost arestaţi preventiv, la Oradea, în cazul bărbatului găsit mort, la începutul lunii septembrie, într-un baraj de acumulare Citeste mai mult: adev.ro/pik0ik

Un bihorean în vârstă de 42 ani şi un tânăr în vârstă de 16 ani din Sibiu au fost arestaţi preventiv, miercuri, la Oradea, în cazul bărbatului găsit mort, în 3 septembrie, în canalul colector al CET CAMP din Oradea.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au anunţat, miercuri, arestarea preventivă a doi suspecţi în cazul bărbatului neidentificat găsit mort în barajul din cartierul Ioşia. 

Potrivit comunicatului de presă transmis sub semnătura prim-procurorului adjunct Maria Cotrău, din cercetările efectuate, crima a fost comisă la începutul lunii august, sub podul rutier ce face legătura între strada Ovid Densușianu și strada Podului, pe malul stâng al Crişului Repede. 

Bărbatul a fost legat şi aruncat în Criş

Bărbatul găsit mort a avut parte de un sfârşit extrem de violent.

Potrivit procurorilor, a murit în urma asfixiei cauzată prin înec. De asemenea, avea mâinile legate la spate cu material textil şi era legat la gură.

„Cei doi au lovit cu pumnii și picioarele victima, în scopul deposedării de suma de 30 lei, iar apoi, după ce au legat-o la gură și i-au legat mâinile la spate, au aruncat-o în râul Crișul Repede, victima decedând prin înec”, se arată în informare. 

Suspecţii, un bihorean în vârstă de 42 ani şi un minor de 16 ani din Sibiu, au fost reţinuţi în 20 noiembrie, iar miercuri au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor, care a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Numele indivizilor nu au fost făcute publice.

„Propunerea de arestare preventivă s-a formulat în considerarea faptului că  privarea de libertate a inculpaţilor este necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii inculpaţilor de la urmărirea penală şi pentru înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică, stare de pericol evidenţiată şi concretizată prin gravitatea faptelor ce fac obiectul prezentului dosar, fapte de violenţă gravă contra vieţii şi patrimoniului”, a explicat Cotrău, potrivit presei locale

Procurprii precizează că, în prezent, "există date cu privire la identitatea victimei", însă se aşteaptă rezultatele unor analizelor genetice pentru ca ea să fie confirmată. 

Apel către populaţie pentru identificarea victimei

Cadavrul victimei celor doi criminali a fost găsit în data de 3 septembrie, de un angajat al barajului din Ioşia, plutind în acumularea de apă. Iniţial, procurorii au dat publicităţii trei comunicate prin care au făcut apel la populaţie pentru recunoaşterea bărbatului, pe baza unor reconstituiri grafice sau 3D, ascunzând însă locul exact în care a fost găsit şi detaliul că este vorba de victima unui omor.

Abia pe 28 septembrie, într-o nouă informare, procurorii au dezvăluit că în dosar "există indicii temeinice cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor" şi au precizat locul în care acesta a fost găsit: bazinul de acumulare al barajului CET CAMP situat în zona străzii Corneliu Baba din Oradea, în apropierea podului O. Densuşianu - Pod CFR Ioşia.

Totodată, procurorii au precizat că bărbatul a avut o moarte violentă, având pe antebraţe avea numeroase echimoze, "produse prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare".

"La momentul la care a fost găsită, victima avea mâinile imobilizate la spate prin legare cu material textil. La nivelul gurii, între maxilar şi mandibulă, avea aşezată o fâşie îngustă din material textil legată strâns cu nodul situat sub urechea dreaptă", se mai arăta în comunicatul Parchetului. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Au fost prinşi criminalii bărbatului găsit mort în canalul colector din Oradea. A fost ucis pentru 30 de lei, legat şi aruncat în Criş