Antena Meniu Search
x

Video Au început testele dinamice pe cel mai mare pod suspendat din România. Două camioane încărcate au circulat cu o viteză de peste 80 km/oră

Se fac ultimele teste pentru pentru inaugurarea celui mai mare pod suspendat din România, cel de peste Dunăre de la Brăila. Ieri, specialiştii au început testele dinamice. Rezistenţa construcţiei a fost verificată de două camioane încărcate, ce au circulat pe toată lungimea podului, cu o viteză de peste 80 km/oră. 

de Adrian Obreja

la 16.06.2023, 08:51

Vezi și

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, inginerii făceau ultimele pregătiri pentru teste. Au fost montați 7 senzori pe calea de rulare. În plus alți 6 senzori sunt cablurile de susținere ale podului. Şi că totul să fie cât mai complex, au fost puse obstacole pe asfalt, peste care să treacă maşinile încărcate. 

Au început testele dinamice pe cel mai mare pod suspendat din România

Andrian Obreja, reporter: Testele se fac la viteze diferite, pornind de la 10 km/oră până la 90 km/oră. 

Iar activitatea era urmărită în timp real pe monitoare. La fiecare trecere, vibrații puternice, de altfel normale, se simțeau în pod. Și din camion se simțea la fel de puternic. 97 la sută din lucrările la pod sunt gata. Au mai rămas câteva detalii - montarea parapetului pe mediană, marcaje şi testele pentru iluminat.

Viorel Eşanu, inginer: Atât podul cât şi drumurile de acces fiind parte componentă a acestei prime etape de deschidere aş estima undeva peste 97% suntem finalizaţi.

La finalul acestei luni podul ar trebui sa fie dat în folosință. La început pentru autoturisme și mașini de până la 3.5 tone. În același timp, cei 20 de kilometri de drumuri de legătură nu sunt gata în totalitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Au început testele dinamice pe cel mai mare pod suspendat din România. Două camioane încărcate au circulat cu o viteză de peste 80 km/oră