Antena Meniu Search
x

Video Au mers pentru ulei și zahăr la jumătate de preț și s-au oprit la televizoare. Haos la un supermarket care a anunțat reduceri la deschidere

Bătaie pe zahăr, ulei şi carne de porc într-un supermarket în Capitală. Atraşi de reduceri, oamenii s-au aşezat la cozi interminabile chiar şi cu două ore înainte de deschidere. Imaginile demonsteraya o realitate tragica. Salariile şi pensiile abia le mai ajung pentru produsele de bază şi traiul de zi cu zi, aşa că fiecare leu economisit contează. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 24.11.2022, 20:54

Vezi și

Oamenii s-au aşezat la coadă cu noaptea în cap pentru că magazinul a anunţat preţuri mai mici la alimentele de bază. 

Loredana Samoilă, reprezentant magazin: Sunt produsele care au un interes crescut in randul consumatorilor în magazinele noastre. Uleiul de floarea soarelui care astăzi a fost în jur de 6,99 de lei, sau de ceafa de porc la jumătate de preţ sau de zahăr la 3,99.

Sociologii spun că fenomenul este unul normal în perioade de criză

Cei mai mulţi au venit cu lista deja pregătită. Pe alţii, în schimb, i-a adus la coadă curiozitatea. Aşteptarea a fost un test al răbdării pe care, însă, nu toţi l-au trecut. Parcarea a fost plină ochi iar coada înconjura la un moment dat supermarketul. Nici cărucioare de cumpărături nu mai erau disponibile.

În timp ce afară sute de oameni aşteptau să intre, în interior era aglomeraţie la raionul de carne, la rafturile cu zahăr, ulei, făină dar şi la standurile cu televizoare. Atât de mult s-a cumpărat încât după primele două ore s-au impus restricţii. Cine a vrut, însă, mai mult, a cerut bonuri separate. Aşa că nimeni n-a plecat cu sacoşele goale.

Sociologii spun că fenomenul este unul normal în perioade de criză. Goana după reduceri este amplificată de preţurile tot mai mari, de la lună la lună. Conform datelor, faţă de anul trecut, zahărul este mai scump cu 60% iar uleiul cu 40 de procente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Au mers pentru ulei și zahăr la jumătate de preț și s-au oprit la televizoare. Haos la un supermarket care a anunțat reduceri la deschidere