Antena Meniu Search
x

Video Au uitat să îl înveţe că nu e bine să "furi". Robotul ION ar putea veni în Ciugud pentru a-şi cere scuze "personal", după scandalul clipului de prezentare

ION, consilierul robot al premierului Ciucă, a greşit omeneşte. În mai puţin de 24 de ore, a ajuns cel mai controversat angajat al Guvernului după ce a fost tras de urechi chiar de cea mai digitalizată comună din ţara, Ciugud. Este acuzat că a folosit fără drept în clipul de prezentare imagini dintr-o şcoală din comună.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 03.03.2023, 19:43

Vezi și

Nici nu şi-a început bine activitatea consilierul-robot, că a dat deja semne de slăbiciuni omeneşti. În clipul de prezentare al lui ION, apare o fotografie alb-negru cu o fetiţă. Primăria din Ciugud s-a sesizat: poza e copia în oglindă a unei imagini dintr-un clip de prezentare pentru şcoala din localitae. Aşa că robotul e acuzat de furt şi că a încălcat regulamentul GDPR.

Creatorii lui Ion și-au cerut scuze pentru situația creată

A greşi e omeneşte, iar primăria a revenit cu o postare în care îl iartă pe ION. Oficialii de la Bucureşti spun, însă, cu nu ar fi vorba de niciun furt. "Pe partea de protecţie a datelor personale nu  e chiar nicio problemă, de altfel în imagine, fetiţa poartă un dispozitiv de realitate virtuală, nu i se poate distinge chipul. Legislaţia spune că atunci când o imagine include elemente noi, grafice, semnficative, practic, se transformă într-o operă nouă", a declarat Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării.

Creatorii lui Ion, robotul consilier onorific al premierului României, și-au cerut scuze pentru situația creata. Videoclipul a fost șters de pe site şi urmează să fie repostat. Tevatura creată este însă un bun pretext pentru progres. "L-am invitat împreună cu domnul Nicolae Ciucă, premierul României, să vină la Ciugud să discutăm pe bune despre transformarea digitală a României, acolo jos, la firul ierbii", a declarat Dan Lungu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Ciugud. ION va pleca într-o caravană prin ţară, iar comuna Ciugud ar putea fi prima vizitată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Au uitat să îl înveţe că nu e bine să "furi". Robotul ION ar putea veni în Ciugud pentru a-şi cere scuze "personal", după scandalul clipului de prezentare