Antena Meniu Search
x

Galerie foto Autocar aparent defect, blindat cu zeci de mii de ţigarete, depistat la intrarea în România pe o platformă de tractare - VIDEO

Poliţiştii de frontieră au făcut o descoperire impresionantă în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, găsind aproape 100.000 de ţigarete de contrabandă ascunse într-un autocar aparent defect.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 11.08.2021, 12:51

Vezi și

Un cetăţean român, la volanul unei platforme pentru tractări, a ajuns în Vama Stânca şi le-a spus lucrătorilor vamali că a fost sunat din Republica Moldova pentru a tracta un autocar defect, înmatriculat în România. Şoferul era însoţit şi de doi cetăţeni ai Republicii Moldova, şoferii autocarului defect.

Poliţiştii de frontieră aveau însă informaţii că ceva este în neregulă, astfel că au solicitat lucrătorilor vamali să efectueze împreună un control amănunţit.

Nu mare le-a fost mirarea când în autocarul defect au descoperit 92.400 de ţigarete de contrabandă în valoare de peste 13.600 de lei, ascunse în diverse componente.

Unde erau ascunse ţigările în autocarul defect

Pe acelaşi subiect

"În data de 11 august a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, un cetăţean român, la volanul unei platforme pentru tractări, care a menționat faptul că a fost solicitat în Republica Moldova pentru a tracta un autocar defect, înmatriculat în România. Acesta era însoţit de doi cetăţeni ai Republicii Moldova, şoferii autocarului defect.

În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali să efectueze împreună un control amănunţit asupra mijloacelor de transport.

În urma verificărilor amănunţite, echipa mixtă formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunsă, în diferite părţi componente ale autocarului, respectiv în aripile laterale şi podea, în scopul sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 92.400 de ţigarete (4620 pachete de ţigări)", informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi. 

Ţigaretele, în valoare de 13.628 de lei, au fost confiscate, iar în cauză a fost aplicată o amendă contravenţională de 10.000 de lei, autocarul fiind indisponibilizat până la plata amenzii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Autocar aparent defect, blindat cu zeci de mii de ţigarete, depistat la intrarea în România pe o platformă de tractare - VIDEO