Antena Meniu Search
x

Momente de groază pentru o familie din Timiş. Un autocar scăpat de sub control le-a distrus casa

Momente de groază pentru o familie din Timiş. Un autocar scăpat de sub control le-a distrus casa. Ţintuiţi în scaune cu rotile, locatarii au privit neputincioşi cum se dărâmă zidurile în jurul lor.

de Redactia Observator

la 03.05.2020, 14:21

Vezi și
  • Proprietarii casei au scăpat teferi.
  • Doi şoferi şi patru pasageri au fost răniţi.

Momente de panică într-o localitate din Timiş! Un autocar plin cu oameni s-a înfipt, pur şi simplu, în pereţii unei case, după impactul cu un alt autoturism. Autocarul scăpat de sub control a distrus totul în cale, inclusiv un gard şi o ţeavă de gaze.

O minune a făcut ca proprietara casei şi părinţii ei, imobilizaţi în scaune cu rotile, să nu păţească nimic. În schimb, cei doi şoferi şi patru pasageri au fost răniţi.

Reporter: N-aţi putut să mai faceţi nimic?

Soferul autocarului: Ce să mai fac? Am zis că încetineşte, că opreşte. Am încercat să frânez, m-a lovit în roata din spate şi atunci m-a virat direct în casă.

Proprietara casei: Am auzit o bubuitura imensa si un praf dincolo in camera.

Un nor uriaş de praf. Aproape că nu mai vedea nimic în jur, povesteşte proprietara. Autocarul a dărâmat, pur şi simplu, zidurile casei şi a lăsat în urmă mormane de moloz. Sperietura a fost cu atât mai mare cu cât mirosea şi a gaze. O conductă fusese spartă şi exista pericol de explozie.

Martor: S-a auzit bubuitura. În rest. Când am ieşit în stradă, am văzut autobuzul. Atunci coborau oamenii.

Reporter: Speriaţi?

Martor: Unii dintre ei, da. A venit poliţia, s-a adunat lumea.

În autocarul devastat în impact erau 19 pasageri. Cursa pentru salvare a fost contracronometru. De teamă, şoferul a sărit pe geam.

Soferul autocarului: Dacă nu săream de acolo nu mai eram aici.

Reporter: Dumneavoastră unde aţi fost rănit?

Soferul autocarului: La picior. Cred că din sticlă, cum am scos piciorul, că era piciorul prins între alea.

În tot acest timp, proprietara încerca să-şi scoată părinţii afară din casă. Amândoi cu dizabilităţi.

Proprietara casei: Tata este paralizat, e in scaun cu rotile. Mama era in bucatarie cu mine. Si ea este la fel, nu poate sa mearga. Norocul nostru ca nu am fost in camera cealalta in care este totul praf.

Autocarul a intrat în casă după ce şoferul n-a mai reuşit să evite o maşină, care a ieşit de pe o stradă lăturalnică fără să acorde prioritate.

Femeia de la volanul autoturismului, şoferul autocarului şi patru pasageri au avut nevoie de ajutorul medicilor.

Florea Alina: In total, am avut grija de sase pacienti. Pacientii nu au prezentat leziuni foarte grave. Au fost leziuni minore. Au fost transportati la spital. Li s-au acordat ingrijiri medicale, dupa care au fost externati.

Proprietara casei vrea să ceară acum despăgubiri. Între timp, poliţiştii fac ancheată ca să vadă, cu exactitate, cum s-a produs accidentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Momente de groază pentru o familie din Timiş. Un autocar scăpat de sub control le-a distrus casa