Antena Meniu Search
x

"Nu vă jucaţi, băi, băiatule". Momentul în care dronele ruseşti lovesc în apropiere de vama Isaccea. Una dintre ele a explodat lângă un bac cu români

Au fost momente de teroare, azi-noapte, la graniţa de est a României. Ruşii au lovit pentru prima dată în apropiere de vama Isaccea, din judeţul Tulcea. O dronă a explodat în Orlovka, la mică distanţă de un bac cu marinari români. Din fericire, niciunul nu a fost rănit. Pagube însemnate au fost însă pe malul ucrainean. În urma atacurilor, cel puţin doi oameni au fost răniţi şi 30 de camioane au fost distruse.

de Adrian Obreja

la 26.09.2023, 13:53

Vezi și

Martori: Fugi! Fugi că pică aici! Uite-o! Direct aici a picat în vamă!

Martori: Acum îi dă! Aici îi dă, la Orlovka. Uite-o! Nu vă jucaţi! Băi, băiatule, că e lângă Isaccea. E lângă Isaccea!

Martori: Nimeni n-a tras nici după prima, nici după a doua. Antiaeriana e mai în faţă. Direct în vapor!

Bombardamente au fost şi în portul Reni. Exploziile au fost atât de puternice încât zgomotul lor s-a auzit până în Galaţi. În total, Rusia a lansat azi-noapte aproape 40 de drone.

Pe acelaşi subiect

Una dintre primele măsuri luate chiar seara trecută a fost să fie întreruptă circulaţia cu bacul între Isaccea şi Orlovka, pe bacul care a fost surprins de bombardamente, în timp ce se afla tras pe malul ucrainean.

În imaginile surprinse de martori se observă cum membrii echipajului fac manevre pentru a pleca de la mal cât mai repede pentru că unele drone au căzut la câteva zeci de metri distanţă. Oamenii spun că au auzit şase explozii foarte puternice, două în interiorul punctului vamal, patru în afara lui. A fost lovită şi parcarea în care se aflau câteva zeci de camioane. 

Atacuri ruseşti intensificate

În ultimele două luni, porturile Reni şi Ismail, la aproape 200 de metri de graniţa cu România, au devenit ţintele ruşilor. Localnicii din Tulcea şi Galaţi, care locuiesc în apropierea porturilor ucrainene, sunt în alertă şi se tem de ce e mai rău

Atacurile ruşilor asupra infrastructurii agricole şi portuare ucrainene s-au înmulţit după ce Vladimir Putin a refuzat să prelungească acordul referitor la transportul cerealelor pe Marea Neagră, care permitea exporturile ţării vecine. De atunci, porturile fluviale Reni şi Ismail au devenit principala cale de ieşire din ţară a grânelor ucrainene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » "Nu vă jucaţi, băi, băiatule". Momentul în care dronele ruseşti lovesc în apropiere de vama Isaccea. Una dintre ele a explodat lângă un bac cu români