Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Autorizația de construire pentru metroul din Cluj a fost semnată. În ce an ar putea fi gata

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat, marți, autorizația de construire pentru metroul clujean. Potrivit proiectului, Magistrala 1 de metrou Cluj va avea o lungime de 21,3 km, cu 19 stații subterane și un depou suprateran.

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 17:15

Autorizația de construire pentru metroul din Cluj a fost semnată. În ce an ar putea fi gata Autorizația de construire pentru metroul din Cluj a fost semnată. În ce an ar putea fi gata

"Este un pas necesar pentru demararea efectivă a acestui proiect mult așteptat, care va influența în mod decisiv dezvoltarea viitoare a întregii zone metropolitane Cluj", a declarat președintele CJ Cluj. Potrivit proiectului, Magistrala 1 de metrou Cluj va avea o lungime de 21,3 km, cu 19 stații subterane și un depou suprateran. Etapa 1 a proiectului se va desfășura pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca și al comunei Florești.

Primele stații vor deservi zonele de locuințe

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, traseul liniei de metrou ușor începe din zona rezidențială din Florești. Astfel, primele stații vor deservi zonele de locuințe, apoi zonele multifuncționale desfășurare în jurul viitorului Spital Regional de Urgență, respectiv al centrului comercial din apropiere. Cu următoarele stații se va intra pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, acestea deservind cartierul Mănăștur, apoi linia va urma magistrala rutieră vest-est, traversând centrul orașului până în Piața Mărăști. De aici, o linie va continua spre zona industrială Muncii, iar o alta va deservi cartierele Gheorgheni și Sopor.

Articolul continuă după reclamă

Lucrările de execuție la Magistrala I de metrou din Cluj - Napoca vor începe din luna mai, cel târziu luna iunie, a declarat recent primarul Emil Boc. "Suntem în faza de obținere a Autorizației de Construire și în mai, cel târziu în iunie, încep lucrările din Florești la metroul pentru Cluj – Napoca, un metrou care până în 2026 trebuie să aibă șapte stații finalizate la nivel de tunel și de armătură, de finalizat în total metrou până în 2031 conform graficului. Avem contract de finanțare semnat pe PNRR, avem contract de finanțare după PNRR cu Guvernul României semnat, avem firmă câștigătoare care a câștigat licitația, am pregătit documentele tehnice", a explicat Emil Boc, potrivit economica.net

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Autorizația de construire pentru metroul din Cluj a fost semnată. În ce an ar putea fi gata