Antena Meniu Search
x

Autorul crimei din 1991 de la Lacul Morii, adus în ţară după 33 de ani. A fost prins în Germania la începutul anului   

După 33 de ani de când a luat o viaţă, criminalul de la Lacul Morii va ajunge în sfârşit în România şi în spatele gratiilor. Bărbatul din Sri Lanka, urmărit internaţional după crima comisă la Bucureşti în 1991, a fost prins în Germania.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 17.04.2024, 14:38

Autorul crimei din 1991 de la Lacul Morii, adus în ţară după 33 de ani. A fost prins în Germania la începutul anului

”La data de 3 ianuarie a.c., ora 21:45, în urma schimbului de informaţii realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R., cu Biroul Sirene Germania, a fost depistat, în localitatea Moers, Germania, un bărbat, de 52 de ani, din Sri Lanka, condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de omor”, anunţa atunci Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Kumarasamy Navaneethan a fost dat în urmărire în anul 2013, fiind condamnat la 19 ani de închisoare. Victima sa, un cetăţean străin, a fost ucisă într-un apartament din Capitală, a fost înfăşurată într-un covior, iar trupul aruncat în Lacul Morii.

Ce spun poliţiştii

La data de 23 aprilie 2024, va fi adus în țară, de o escortă a Poliției Române, un bărbat, de 53 de ani, din Sri Lanka, ce avea emis pe numele lui un mandat european de arestare, de către Tribunalul București, fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

Pe acelaşi subiect

În fapt, în decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetățean străin, după care l-a legat și înfășurat în covorul din locuința sa, situată în București și l-a transportat în cartierul Crângași, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare.

În perioada 13 octombrie 2023 – 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informații că persoana se afla pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date și informații cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză.

În urma schimbului de informații realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R., cu Biroul Sirene Germania, la data de 3 ianuarie a.c., bărbatul a fost arestat în Moers, Germania.

După aducerea în țară, cel în cauză va fi încarcerat, în vederea executării mandatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Autorul crimei din 1991 de la Lacul Morii, adus în ţară după 33 de ani. A fost prins în Germania la începutul anului