Antena Meniu Search
x

Video Autostrada de 700 de milioane de euro o ia la vale la nici doi ani de la inaugurare. E singura șosea rapidă construită în România în 33 de ani

Singura autostradă construită integral în România în ultimii 33 de ani are probleme. Au apărut alunecări de teren pe şoseaua de mare viteză Sebeş-Turda, la nici doi ani de la inaugurare. Traficul a fost deviat pe o bandă, iar viteza a fost limitată. Şoseaua care a costat peste 700 de milioane de euro este în garanţie, constructorul trebuie să facă reparaţii, însă şoferii se tem că lucrurile nu se vor schimba până la primăvară. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 17.12.2022, 19:55

Vezi și

Autostrada Sebeş-Turda se surpă bucată cu bucată. La kilometrul 17, şoseaua rapidă a început să o ia la vale. 

Alex Prunean, reporter Observator: Pe o porţiune de aproape 200 de metri, traficul a fost deviat pe o bandă, pentru ca denivelările din asfalt s-au extins deja de la banda de urgenţă şi la cea de circulaţie.

Tronsonul pe care au început alunecările de teren a fost construit de o companie din Italia

Alex Prunean, reporter Observator: Reprezentanţii Companiei de Drumuri spun că şoseaua se află încă în garanţie şi au cerut constructorului italian să remedezie problema cât mai urgent pe propria cheltuială, dar fără să întrerupă circulaţia. 

Pe acelaşi subiect

Italienii de la firma constructoare monitorizează deplasarea pământului. Eventualele reparaţii pot fi luate, însă, în calcul abia la primăvară, spun ei, când vine vremea bună. 

Șofer: Ce să spunem?! Se fură materialul cred că din asfalt. Aici la noi... totu-i aşa, nu ţine mult. E foarte greu să avansăm noi cu autostrăzile în România. 

Nu este prima dată cand şoferii se plâng de autostrada Sebeş-Turda, care a costat 10 milioane de euro pe kilometru. Nu departe de zona surpării, inaugurarea unei porţiuni a fost amânată mai mult un an, tot din cauza unei alunecări masive de teren. Iar parcările şi toalete de pe marginea autostrăzii sunt şi acum în lucru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Autostrada de 700 de milioane de euro o ia la vale la nici doi ani de la inaugurare. E singura șosea rapidă construită în România în 33 de ani