Antena Meniu Search
x

Avalanșă de coduri roșii în România. Vijeliile puternice au luat inclusiv maşini pe sus (Video)

Vremea extremă a bătut orice record: 12 coduri roşii în numai 6 ore au dat alarma în jumătate de ţară. Vijeliile puternice au luat cu totul maşini de pe şosea, iar oamenii au fost avertizaţi să caute adăpost. Rafalele au smuls copaci groşi din rădăcini şi acoperişurile de pe blocuri.

de Redactia Observator

la 28.06.2019, 19:29

Vezi și

Vremea extremă a bătut orice record: 12 coduri roşii în numai 6 ore au dat alarma în jumătate de ţară. Vijeliile puternice au luat cu totul maşini de pe şosea, iar oamenii au fost avertizaţi să caute adăpost. Rafalele au smuls copaci groşi din rădăcini şi acoperişurile de pe blocuri. Zeci de şoferi şi-au găsit maşinile distruse.

Par imagini surprinse în timpul unui uragan. Cu o forţă înspăimântătoare, rafalele de peste 110 kilometri pe oră spulberă o terasă din Dej. Doi bărbaţi se chinuie să ţină prelata, să nu zboare.

Rafalele de vânt au atins viteze de 120 de kilometri pe oră în timpul vijeliilor

A fost ziua cu cele mai multe coduri roşii din istorie, 12 emise în doar 6 ore. Oamenii au fost avertizaţi prin mesaje RoAlert să caute adăpost. 

Vijelia a smuls acoperişuri de pe blocuri şi copaci groşi din rădăcini. Şi temperaturile au scăzut brusc. În Satu Mare, de pildă, au ajuns de la 33 de grade la 18 grade, în doar o jumătate de oră. În Arad, un tânăr a rămas fără telefon în timp ce filma fulgerele pe fereastră. 

Acoperişul unui mall ridicat acum un an în Baia Mare s-a făcut bucăţi în câteva minute. Iar în Bihor, 7 maşini au fost zdrobite de arborii şi stâlpii răsturnaţi de vijelie. Una dintre ele era în mers. Asigurările nu cuprind şi despăgubiri în caz de furtună, aşa că şoferii vor suporta pagubele. 

Proprietara maşinii spune că "a căzut dintr-o dată copacul pe noi. Nici n-am realizat".

În Bihor, rafalele au ajuns şi la 120 de kilometri pe oră şi au pus la pământ nu mai puţin de 14 arbori.

Şuvoaiele care ajungeau până la parbriz au luat pe sus un şofer cu tot cu maşină, în Râmnicu Vâlcea. Uşile s-au blocat, iar bărbatul a fost salvat în ultima clipă de angajatul unui service.

Furtunile iau o pauză în weekend, iar de luni, se întoarce canicula. Însă nu pentru mult timp. Meteorologii spun că marţi spre miercuri noaptea, se pot repeta vijeliile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Avalanșă de coduri roșii în România. Vijeliile puternice au luat inclusiv maşini pe sus (Video)