Antena Meniu Search
x

Video Aventura polițistului-diacon la o mănăstire: A băut alcool, s-a drogat cu heroină și a furat mașina unui curier din Teleorman

Încă un caz halucinant are ca protagonist un poliţist: un agent din Teleorman, diacon în timpul liber, a furat o maşină a unei firme de catering din Alexandria. S-a urcat chiar beat şi drogat la volan. Reporterii Observator au obţinut imagini în exclusivitate cu momentul în care a fost prins. Inexplicabil, dar colegii lui l-au lăsat să stea minute bune în maşina furată. Mai marii din poliţie nu au comentat cazul, ultimul dintr-un lung şir de abateri ale angajaţilor în uniformă. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 30.01.2022, 23:15

Vezi și

Aventura poliţistului ar fi început dimineaţa trecută, după o noapte înecată în alcool şi condimentată cu droguri. Agentul ar fi băut în casa unui prieten, iar la plecare i-a atras atenţia o maşină lăsată de un curier cu motorul pornit în faţa unui restaurant. Fără să stea pe gânduri, poliţistul s-a urcat la volan şi a demarat în trombă. 

Când angajatul firmei si a dat seama că i-a dispărut maşina a sunat la 112 şi a anunţat poliţia. Peste un sfert de oră, la doar câţiva kilometri distanţă, agenţii au reusit să îl oprească pe fugar, în localitatea Nanov. Când bărbatul de la volan a coborât geamul, poliţiştii au avut un şoc.

Iulian Orbeșteanu, șef serviciu IPJ Teleorman: În urma verificărilor s-a stabilit faptul că persoana care ar fi sustras autoturismul este un bărbat de 27 de ani, poliţist în cadrul poliţiei municipiului Alexandria. 

Imaginile obţinute de reporterii Obervator arată momentul în care poliţistul a fost prins de colegii lui

Pe acelaşi subiect

Nu l-au încătuşat şi nici nu l-au dat jos din autoturism, ba chiar l-au lăsat să stea la volan, în maşina furată cu cheile în contact, până la sosirea altor echipaje. Apoi, l-au dus la secţie. Acolo au avut o altă surpriză. 

Iulian Orbeșteanu, șef serviciu IPJ Teleorman: În urma testării, acesta avea o alcolemie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat și a ieșit pozitiv la substanțe psihoactive.

Andre Rotaru, reporter Observator: După testul rapid de salivă, care a ieşit pozitiv pentru heroină, poliţistul a fost apoi dus la spital pentru a i se recolta probe biologice, în baza cărora se va stabili exact alcoolemia dar şi ce substanţe consumase agentul. Surse din anchetă au declarat pentru Observator că, după ce şi-ar mai fi revenit din starea în care era şi a realizat ce a făcut, poliţistul ar fi început să plângă în faţa colegilor săi.

Polițistul drogat era și diacon la o mănăstire

Ionuţ Gabriel Ciobanu a absolvit şcoala de poliţie de la Câmpina în 2017 şi era poliţist la Ordine Publică în Alexandria. Nu era însă singura lui meserie. Surse Observator spun că ar fi absolvit teologia şi era diacon la o mânăstire din localitatea Crângu.

Preot: Un băiat foarte ok, un băiat cu bun-simţ, un viitor preot cuminte, la locul lul, liniştit şi foarte bun. 

Nici Inspectoratul General al Poliţiei Române şi nici ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, nu au dorit să comenteze cazul.

Dan Saltelechi, sindicatul Europol: Este bine că sistemul funcţionează şi efectiv se auto-curăţă. La nivel de afectare a imaginii poliţiei române am fi putut vorbi, în mod grav, doar dacă acesta nu ar fi fost descoperit până la urmă. Însă vedem o reacţie promptă a instituţiei.

Poliţistul este în libertate, proprietarul autoturismului nu a depus încă plângere. Agentul a fost suspendat din funcţie şi este cercetat. În plus, are dosar penal pentru conducerea sub influenţa unor substanţe interzise şi furt calificat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Aventura polițistului-diacon la o mănăstire: A băut alcool, s-a drogat cu heroină și a furat mașina unui curier din Teleorman