Antena Meniu Search
x

Video Avertismentul salvamarilor pentru părinții care merg cu copiii la bazin sau pe litoral. Cât de periculos este colacul pentru cei mici

Suntem în plin sezon de vară, aşa că dacă aveti în plan să vă răcoriți la o piscină, este bine sa știți câteva reguli care să vă țină în siguranţă. Paza bună clar trece primejdia rea, mai ales atunci când mergeți la bălăceală cu cei mici, aşa că lecțiile de înot pot fi vesta de salvare de care au nevoie.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 05.08.2023, 09:57

Vezi și

La bazinele de înot, lecțiile sunt în plină desfăşurare. Cine vrea sa își știe copilul in siguranța pe litoral,  îl lasă pe mâna unui instructor cu experiența. Iar rezultatele se văd în timp. 

Entuziasmul copiilor nu scutește, însă, grija părintească.

Cristina Oprea, redactor Observator: Nu vă lăsaţi păcălit de faptul că aţi adus copilul la un curs de înot, nu înseamnă şi că este stăpân pe el dacă a făcut câteva lecţii. Dacă vreţi să îl ştiţi în siguranţă, nu îl pierdeţi din ochi nicio clipă.  

Fane Bobolin, salvamar: În primul rând, copiii trebuie sa fie supravegheați de părinti în permament, noi îi prevenim, noi îi salvam, îi atentionăm, dar părintele trebuie să fie cel care stă permanent lângă copil și atunci nu sunt incidente. 

Pe acelaşi subiect

Mare atenție şi la echipamentele de protectie.

Alex Dinu, instructor: Aripioarele sunt cat de cat ok, dar exista un risc, nu foarte mare sa alunece pe mana, astfel incat sa ne contrabalansam si sa intram cu căpuţul în apa, cele mai sigure mi se par vestutele acelea, cele mai ok fiind ele cu fermoar.

Cât de periculos este colacul pentru copil?

Dacă la piscină, situaţia este mai relaxantă, pe litoral pericolul este mult mai mare, chiar dacă este folosit un colac de salvare.  

Reporter: Cât de periculos este colacul pentru copil?

Salvamar: Poate aluneca, deoarece, dacă îl dă și cu cremă și mai se duce și cu colacul poate să scape oricând colacul și să se înece copilul...de aceea ca și sfat al nostru, copilul nu trebuie să intre nesupravegheat niciodată în apă. 

Si nu uitați nici de temperaturile extreme.

Există riscul unui un șoc termic din cauza apei reci din bazin sau din mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Avertismentul salvamarilor pentru părinții care merg cu copiii la bazin sau pe litoral. Cât de periculos este colacul pentru cei mici