Antena Meniu Search
x

Avion de acrobaţie, prăbuşit în Prahova: Pilotul a fost găsit mort. Primele imagini de la locul tragediei

Un avion de acrobație privat, SU 31, în care se afla doar pilotul s-a prăbușit în comuna Târgşoru Vechi, sat Strejnicu, în judeţul Prahova.

de Redactia Observator

la 26.03.2022, 17:45

La faţa locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, una de descarcerare şi două ambulanţe SMURD din care 1 de terapie intensivă mobilă. Potrivit ISU Prahova, pilotul în vârstă de 55 de ani a fost găsit mort. Apelul 112 a venit la ora 14:40.

Avionul privat s-a ridicat de la Bănești, iar la manşa sa se afla pilotul Dan Ştefănescu, multiplu campion aerian la înaltă acrobație şi pilot de linie. Pilotul avea peste 16.000 de ore de zbor, era pilot-comandant și instructor de zbor pe Boeing 737 la Blue Air. 

"Un avion de acrobaţie s-a prăbuşit în localitatea prahoveană Strejnicu, la manşa avionului se afla un bărbat de 55 de ani, care din păcate a fost declarat decedat de către echipajul medical sosit la faţa locului evenimentului. În sprijin, a aterizat şi un elicopter SMURD, pregătit pentru a prelua pilotul, însă din nefericire nu a mai fost cazul. Circumstanţele producerii accidentului aviatic vor fi stabilite de către instituţiile competente", a declarat Raluca Vasiloae, ISU Prahova. 

Din primele informaţii, pilotul făcea acrobaţii, fiind un zbor de antrenament şi se pare că i-a cedat motorul. Cercetările sunt făcute de de către un procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova, pentru stabilirea cauzelor și condițiilor producerii incidentului aviatic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Avion de acrobaţie, prăbuşit în Prahova: Pilotul a fost găsit mort. Primele imagini de la locul tragediei