Antena Meniu Search
x

Video Avion ieşit de pe pistă pe aeroportul din Cluj-Napoca, după ce a alunecat pe gheaţă. Ce spune compania

Vremea rea a cauzat probleme nu doar pe drumuri, ci şi în aeroporturi. Mai multe zboruri au fost redirecţionate de pe un aeroport pe altul, din cauza vantului puternic. Iar la Cluj-Napoca, o aeronavă a derapat şi a ieşit de pe pistă.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 18.01.2022, 14:13

flightradar Vezi și

Era aproape miezul nopţii când avionul Wizz-Air, plin cu români care veneau acasă de la Bologna a aterizat pe aeroportul din Cluj. Vântul puternic se mai domolise, dar temperaturile scăzute şi ninsoarea au făcut ca pe pistă să se formeze polei. Deşi aterizarea a decurs bine, manevrele de la sol au scos avionul în afara pistei.

David Ciceo - director aeroport Cluj: Nu era recomandat să întoarcă pe pistă. A întors pe pistă, contrar condiţiilor meteo, a ieşit puţin în lateralul pistei, nu a fost avariat deloc, nici aeronava, nu

Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Pasageră: În momentul în care am ajuns pe gheaţă şi am alunecat, efectiv am prins viteză de-am crezut că decolăm din nou. Echipajul de control a încercat să ne liniştească în permanenţă.

Pe acelaşi subiect

Tractarea aeronavei a durat o oră 

A durat aproximativ o oră până când aeronava a fost tractată să se poată face debarcarea călătorilor.

Pasager: Veneau ăştia care se ocupă de administraţie şi aruncau cu mâna sare. Cu mâna aruncau sare pe acolo şi nici ei nu puteau sta în picioare cu bocancii, alunecau pe gheaţă. 

Bărbat: Mi se pare o chestie stupidă. Eu am venit de la Zalău şi drumul este impecabil până aici. Şi pista trebuia să fie la fel. 

În tot acest timp, niciun alt avion nu a putut ateriza sau decola de pe aeroprtul din Cluj.

David Ciceo - director aeroport Cluj: Din acest motiv au fost întârzieri între 30 de minute şi o oră la zborul Lufthansa de la Munchen şi la zborul WIZZ de la Valencia

Cele două zboruri ar fi trebuit să ajungă la Cluj-Napoca, dar au aterizat iniţial în Timişoara. 

Ce spune compania Wizz Air

„Wizz Air confirmă că aeronava sa care a operat zborul Bologna - Cluj-Napoca pe 17 ianuarie a aterizat în siguranță și fără incidente pe aeroportul din Cluj-Napoca, dar a alunecat de pe suprafața pavată la punctul de viraj, în timp ce rula cu viteză redusă, când a încercat să se întoarcă la capătul pistei pentru a se îndrepta spre platformă. Aeronava a ajuns în siguranță în poziția de parcare. Nimeni nu a fost rănit și aeronava nu a fost avariată. Wizz Air își cere scuze pentru eventualele inconveniente pe care această situație le-ar fi putut cauza.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Avion ieşit de pe pistă pe aeroportul din Cluj-Napoca, după ce a alunecat pe gheaţă. Ce spune compania