Antena Meniu Search
x

Mărturii din avionul plin cu români care a aterizat de urgenţă la Palermo: "A coborât foarte repede spre mare. Au fost bărbaţi care plângeau!"

Peste o sută de români, printre care şi mai mulţi copii, au trăit momente de panică într-un avion care îi ducea din Bacău, în Catania, Sicilia.

Vezi și

Peste o sută de români, printre care şi mai mulţi copii, au trăit momente de panică într-un avion care îi ducea din Bacău, în Catania, Sicilia. Deasupra mării Mediterane spun că au simţit cum aparatul de zbor se prăbuşeşte. Aeronava era lovită de curenţi puternici. Nu au căzut măştile de oxigen, iar oamenii s-au temut de ce e mai rău. În cele din urmă, pilotul a aterizat de urgenţă pe cea mai apropiată pistă. Însă, echipajul este acuzat că nu a gestionat prea bine criza de la bord. Oamenii nu ar fi ştiut ce se întâmplă.

Ora 9 fără 10 minute. De pe aeroportul din Bacău, aeronava decolează cu destinaţia Catania. La bord sunt 126 de pasageri şi 6 membri ai echipajului. Deasupra Mediteranei, pasagerii simt că avionul intră în picaj. "Avionul a coborât foarte repede spre mare, deci mult mai repede decât o făcea altă dată. La un moment dat, a început să facă un fel de vibraţie înainte-înapoi, dreapta-stânga, dreapta-stânga, după care a venit în picaj pe partea dreaptă. Ne-am apropiat foarte tare de mare, care era agitată.", povesteşte una dintre pasagere.

S-a creat panică printre pasageri. La bord erau şi 10 copii: "Au început să ţipe, unii au făcut atac de panică, o doamnă de la Constanţa. S-a simţit rău, a adus-o în faţa avionului, au venit după aceea paramedicii."

O ambulanţă i-a acordat primul ajutor pe aeroport, după aterizare: "Ne-am speriat cu toţii, au fost bărbaţi care plângeau, erau femei care ţipau, erau oameni pe care dacă îi întrebai cum îi cheamă nu mai ştiau. Măştile de oxigen nu au căzut absolut deloc."

Pe acelaşi subiect

Minute în şir niciun membru al echipajului nu ar fi comunicat cu oamenii: "Oamenii au început să apese butonul acela roşu de deasupra, a ieşit o stewardesă şi ne-a spus: din cauza situaţiei, vântului puternic care este la Catania, vom ateriza pe un alt aeroport. Nu a spus nici unde."

Aeronava a aterizat până la urmă la Palermo. Reprezentanţii companiei anunţă că echipajul nu a declarat stare de urgenţă, iar comandantul a decis redirecţionarea către alt aeroport, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile: "S-a creat o busculadă, s-au ridicat oamenii, au început să îşi ia bagajele, ei spuneau că nu ne lasă."

După două ore, oamenii au reuşit să coboare. Se plâng că nu au primit suficientă apă şi că abia au reuşit să îşi anunţe rudele că sunt bine. 

Compania aeriană a transmis că aeronava era în stare tehnică optimă pentru zbor şi nu au existat defecţiuni în timpul zborului sau al aterizării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Mărturii din avionul plin cu români care a aterizat de urgenţă la Palermo: "A coborât foarte repede spre mare. Au fost bărbaţi care plângeau!"