Antena Meniu Search
x

Temperaturi de -40 de grade Celsius în SUA! Cel puţin 12 oameni au murit din cauza gerului

Probleme cu vremea au şi americanii! În anumite zone, termometrele au înregistrat chiar şi minus 40 de grade Celsius.

Vezi și

Probleme cu vremea au şi americanii! În anumite zone, termometrele au înregistrat chiar şi minus 40 de grade Celsius. Din cauza gerului, cel puţin 12 oameni şi-au pierdut viaţa.

În capitala statului Florida a nins pentru prima oară în 30 de ani. Locuitorii s-au trezit înconjuraţi de zăpadă. Fulgii de nea s-au aşternut şi în anumite oraşe din Georgia, acolo unde fenomenul este - la fel - unul extrem de rar. 

Temperaturile negative au transformat Niagara într-o cascadă de gheaţă. Peisajul i-a impresionat pe turişti, care au imortalizat momentul cu camera de filmat.

Îngheţat a fost şi râul care traversează Chicago. Pentru a treia oară în istoria modernă a Statelor Unite, în oraşul american s-au înregistrat minus 20 de grade, timp de 12 zile la rând. 

Gerul de la început de an a făcut însă şi victime. Viscolul a paralizat zeci de şosele şi autostrăzi din Statele Unite, iar în New York, 75 de maşini au fost implicate într-un carambol. O persoană şi-a pierdut viaţa iar mai multe au rămas încarcerate.  

Guvernatorul statului Georgia  a decretat stare de urgenţă iar sute de zboruri au fost anulate.

Meteorologii spun că iarna a adus temperaturi record în mai multe state americane. În Nebraska au fost minus 29 de grade, cea mai mică temperatură înregistrată în ultimii 130 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Temperaturi de -40 de grade Celsius în SUA! Cel puţin 12 oameni au murit din cauza gerului