Meniu
Search
x

Un român din Spania a știut că e infectat cu coronavirus, dar tot s-a urcat în avionul spre București

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în cursul zilei de marți, pe Aeroportul Otopeni a aterizat un avion la bordul căruia se afla un pacient cu coronavirus, care nu a respectat recomandarea a sta în izolare 14 zile. La bordul aeronavei erau 60 de pasageri.

De Daniel Murărescu la 17.03.2020, 16:42
  • Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în cursul zilei de marți, pe Aeroportul Otopeni a aterizat un avion la bordul căruia se afla un pacient cu coronavirus, care nu a respectat recomandarea a sta în izolare 14 zile. La bordul aeronavei erau 60 de pasageri.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în cursul zilei de marți, pe Aeroportul Otopeni a aterizat un avion la bordul căruia se afla un român cu coronavirus, care nu a respectat recomandarea de a sta în izolare 14 zile. Românul a zburat alături de aproximativ 60 de pasageri.

Update 16:30 - Românul, născut în 1976, a venit cu un avion care aparține unui operator privat.

Comunicatul integral al Grupului de Comunicare Strategică - În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19). 

Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile. 

Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș. 

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menționăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Un român din Spania a știut că e infectat cu coronavirus, dar tot s-a urcat în avionul spre București