Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Azil de bătrâni din Prahova, acuzat de moartea unui pacient de 59 de ani. Bărbatul ar fi ajuns la spital cu denutriţie şi a murit după o zi

Poliţiştii din Câmpina au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, după ce un bărbat a reclamat faptul că tatăl său nu ar fi fost îngrijit corespunzător în centrul de bătrâni privat unde se afla internat, unitatea fiind vizată şi în trecut de reclamaţii şi de o anchetă.

de Redactia Observator

la 04.06.2024 , 16:38

Fiul bărbatului acuză azilul de neglijenţă - Shutterstock

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au fost sesizaţi, la data de 29 mai, de către un bărbat din municipiu, despre faptul că tatăl său ar fi fost internat într-un centru de îngrijire având suspiciunea că nu ar fi fost îngrijit corespunzător. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că un bărbat de 59 de ani ar fi fost internat într-un centru de îngrijire în cursul lunii martie 2022. La data de 20 mai, bărbatul în cauză a fost transportat de la centrul de îngrijire la o unitate medicală, unde în cursul zilei de 21 mai a decedat", a transmis, marţi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu. Surse judiciare au precizat că unitatea în cauză a fost vizată şi anul trecut de o anchetă. Unul dintre diagnosticele puse de către medici a fost și denutriția, spun surse Observator. Managerul azilului consideră că personalul și-a făcut treaba așa cum trebuie, iar decesul pacientului a survenit din cauza multiplelor afecțiuni medicale.

O altă femeie ar fi fost chinuită la acelaşi azil

Articolul continuă după reclamă

La acel moment, o femeie a reclamat faptul că mama sa, în vârstă de 91 de ani, ar fi suferit leziuni în timp ce era internată în acest centru de bătrâni care funcţionează în regim privat.

"La data de 12 mai, în jurul orei 17,30, Poliţia Municipiului Câmpina a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că mama sa, în vârstă de 91 de ani, ar fi suferit leziuni la nivelul braţelor şi picioarelor, pe durata internării într-un centru de îngrijiri medicale din municipiul Câmpina. În baza sesizării, s-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la domiciliul persoanelor în cauză, constatând faptul că cele sesizate se confirmă", a transmis, la acel moment, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Poliţiştii au deschis atunci un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Azil de bătrâni din Prahova, acuzat de moartea unui pacient de 59 de ani. Bărbatul ar fi ajuns la spital cu denutriţie şi a murit după o zi