Antena Meniu Search
x

Video Bacul militar de la Galaţi s-a stricat iar şi stă de două zile tras la mal. Cine vrea să treacă Dunărea aşteaptă ore întregi: "Mereu pățim așa"

Ore în şir la coadă, timp pierdut şi nervi întinşi la maximum. Asta trăiesc pasagerii care doresc să treacă Dunărea, cu bacul, din Galaţi în Tulcea. Totul se întâmplă pentru că una dintre cele trei ambarcaţiuni, cea militară, s-a stricat din nou! Timpii de aşteptare sunt cu atât mai mari cu cât şi nivelul apei Dunării a scăzut foarte mult, iar bacurile trebuie să meargă încet şi să ocolească zonele cu probleme. 

de Adrian Obreja

la 09.08.2022, 17:45

Vezi și

În mod normal, la Galați operează două bacuri mari și unul mic. Unul este al armatei. Dar se strică încontinuu, iar de două zile este tras la mal. Asta, spre disperarea pasagerilor care vor să treacă de pe un mal pe altul şi care sunt nevoiţi să aştepte la coadă ore în şir. 

Pasagerii aşteaptă ore întregi să treacă Dunărea

"Se circulă destul de greu. Foarte greu. S-a stricat. Acum aşteptăm. N-avem ce face. Altceva ce să facem?", se întreabă un şofer. "Am o oră și jumătate de când stau aici. Și cred că mai stau vreo jumate de oră. Aproape două ore", crede un alt bărbat. "Mereu pățim așa. Stă câte o oră, două. Depinde cum avem noroc. Azi am avut noroc, doar o oră", mărturiseşte un pasager. 

Comandanţii de nave ridică din umeri. Pe lângă faptul că ambarcaţiunea militară stă stricată la mal, şi Dunărea le dă mari bătăi de cap. Din cauza secetei, nivelul apei a scăzut atât de mult încât îi obligă să meargă foarte încet. "Nivelul Dunării, acum pe unde trec eu, găsesc sub vapor undeva la 0,6 - 0,4 sub nivelul vaporului. Foarte puțin. Din ce mai ştim de la bătrâni, cam din '72 n-a mai fost Dunărea aşa scăzută", povesteşte Cristinel Crăciun, căpitan bac.

Cât costă o cursă cu bacul de la Galaţi. Preţuri pentru şoferi

Navrom Bac, operatorul privat care asigură transportul persoanelor şi al autovehiculelor pe Dunăre din Galaţi în Tulcea, a transmis că, în condiţiile date, nu se mai respectă niciun program. Trecerile se fac zi şi noapte, iar tarifele sunt unice. Pentru un autoturism cu şofer, traversarea costă 30 de lei, iar pentru o autoutilitară preţul variază în funcţie de capactatea acesteia şi se încadrează între 12 şi 70 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Bacul militar de la Galaţi s-a stricat iar şi stă de două zile tras la mal. Cine vrea să treacă Dunărea aşteaptă ore întregi: "Mereu pățim așa"