Băiatul care şi-a ucis tatăl pentru a-şi proteja mama, arestat preventiv pentru 30 de zile

De Redactia Observator.
Publicat: 27.01.2020, 21:58.
Actualizat: 27.01.2020, 22:00

Un copil de 16 ani din Bacău şi-a ucis tatăl, apoi i-ar fi îngropat trupul în curtea casei. Băiatul l-a lovit până la moarte ca să-şi apere mama, spun surse din anchetă. Vecinii ar fi sesizat dispariţia omului şi au alertat autorităţile. Adolescentul este reţinut.

Un copil de 16 ani din Bacău şi-a ucis tatăl, apoi i-ar fi îngropat trupul în curtea casei. Băiatul l-a lovit până la moarte ca să-şi apere mama, spun surse din anchetă. Vecinii ar fi sesizat dispariţia omului şi au alertat autorităţile. Adolescentul este reţinut. Ar fi comis crima în faţa mamei şi a fraţilor săi, minori şi ei.

Adolescentul ar fi comis crima în urmă cu zece zile, în timpul unui conflict între părinţi. Băiatul de 16 ani ar fi intervenit între ei şi a început să-şi lovească tatăl.

Mama suspectului: A sărit la mine şi m-a luat la bătaie. M-a pălmuit, după care a sărit băiatul ca să nu mă bată. După care s-a întors la el soţul şi a început să-l lovească cu capul. Că avea obicei să dea cu capul şi...

Anchetatorii au găsit trupul bărbatului îngropat în curtea casei, după ce mai mulţi vecini au sesizat dispariţia lui. Chiar fiul minor a ascuns cadavrul, spun surse din anchetă.

Pe lângă minorul de 16 ani, cei doi soţi mai au doi copii de un an şi trei luni şi de 10 ani. Ambii au fost preluaţi de Protecţia Copilului.

Irina Avorniciței, DGASPC Bacău: Aceştia beneficiază de servicii într-o familie de asistenţi maternali profesionişti, iar băieţelul de 10 ani beneficiază de consiliere psihologică pentru că nu ştim în acest moment cât de afectat este el de situaţia creată

Adolescentul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile şi va fi cercetat pentru omor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.