Antena Meniu Search
x

Video Banii chiar aduc fericrea! 70% dintre români sunt mulțumiți dacă sunt împliniți profesional

Fericirea românilor depinde de job! Pentru 7 din 10 români, împlinirea profesională este pe primul loc, arată un studiu recent. Angajaţii mulţumiţi lucrează cu plăcere şi sunt mai productivi. Aşa că tot mai multe companii de la noi se preocupă de bunăstarea salariaţilor. Le vine în ajutor neuroştiinţa. Mai exact, un soft care măsoară nivelul de fericire şi chiar vine cu soluţii.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 23.05.2023, 20:20

Vezi și

Pentru unii, fericirea la job poate însemna un salariu mai mare. Alţii cred că degeaba au bani dacă se ceartă cu şefii, nu se înţeleg cu colegii şi au zero şanse de avansare.

70% dintre români sunt mulțumiți dacă sunt împliniți profesional

Angajați-reporter: Faptul că managerii au încredere în mine şi că îmi dau feedback tot timpul, constructiv. Am noroc de nişte manageri foarte ok.

- Cum arată un angajat fericit? Cum ar trebui să arate?

Pe acelaşi subiect

- Îl aveţi în faţă, uitaţi! Cam aşa! Colegii, atmosfera, salariul şi managementul.

- Liber să-şi profeseze meseria, liber să-şi facă treaba în ritmul lui. Munca de acasă ne-a făcut să găsim un mod în care să ne bucurăm şi de timpul nostru.

Îngrijoraţi de criza de forţă de muncă, angajatorii mizează şi pe un mediu de lucru plăcut, ca să îşi păstreze salariaţii. Britanicii au creat un program care îi ajută pe şefi să înţeleagă ce îşi doresc, de fapt, subalternii ca să fie mulţumiţi. De câteva luni, softul care mizează pe răspunsuri sincere şi anonime, îşi face loc şi în companiile din România.

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Platforma indică fericirea şi implicarea angajaţilor la locul de muncă. În această companie, de exemplu, sunt în raport egal, ceea ce înseamnă că există un echilibru, iar angajaţii îşi pot completa în fiecare zi un chestionar în care spun cum se simt în raport cu cu ceea ce au de făcut în ziua respectivă. 

Matthew Phelan, fondator platforma fericirii: Îţi spune 24/7 cum se simt angajaţii. Se schimbă din secundă în secundă, din minut în minut. Angajaţii simt că au o voce. Să fii auzit. E ceva ce cu toţii ne dorim. Angajatorii văd exact cum se simt oamenii. Sănătatea şi fericirea sunt parte din sistemul integrat.

Psihologii şi specialiştii în recrutare spun, însă, că fericirea românilor depinde în mare măsură.de salariu.

Radu Leca, psiholog: Munca va genera bani atât timp cât este realizată corect şi fericirea apare atunci când ai buzunarele pline, altfel nu.

Şapte din 10 angajaţi români spun că trăiesc mai intens când sunt împliniţi la job. Iar când sunt nemulţumiţi, doar o treime discută cu şefii sau colegii despre problemele care îi macină. Greşit, spun psihologii - chiar dacă nu rezolvă imediat problema, comunicarea poate dezamorsa un conflict urât.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Banii chiar aduc fericrea! 70% dintre români sunt mulțumiți dacă sunt împliniți profesional