Antena Meniu Search
x

Video Bărbat din Brașov, prins în flagrant în timp ce vindea ilegal arme letale

Un bărbat din județul Brașov a fost prins în flagrant în timp ce vindea ilegal arme letale confecționate artizanal.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 31.01.2023, 20:28

Vezi și

În urma acţiunii, poliţiştii au făcut 13 percheziţii la presupuşi complici ai individului. La descinderi, oamenii legii au găsit alte arme, muniție, carne de vânat şi au confiscat două maşini.

Ce spun polițiștii

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale Brașov, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au surprins în flagrant delict un bărbat care ar fi oferit spre vânzare, ilegal, arme letale și au efectuat 13 percheziții domiciliare la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”. 

La nivelul structurii de investigații criminale din Brașov, s-a constituit un dosar penal, în care, în colaborare cu Serviciul Arme, Explizivi și Substanțe Periculoase, s-a constatat existența indiciilor că anumite persoane dețin și confecționează în mod ilegal arme de foc letale, acestea putând fi folosite la săvârșirea de activități infracționale.

Pe acelaşi subiect

Investigațiile au arătat că armele letale ar fi fost comercializate de un bărbat care le-ar fi procurat de la alte persoane, acestea din urmă confecționându-le și ansamblându-le artizanal, din diferite componente ce proveneau de la alte arme de foc. 

Cercetările efectuate și materialul probator au dus la prinderea în flagrant delict astăzi, 31 ianuarie 2023, a unui bărbat, de 36 de ani, din orașul Zărnești, care ar fi oferit spre vânzare unei persoane două arme letale confecționate artizanal, tranzacție ce s-ar fi realizat în aceeași localitate.

Imediat după realizarea prinderii, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase, Biroului de Investigații Criminale și secțiilor de poliție din cadrul Poliției Municipiului Brașov, respectiv din cadrul serviciilor  pentru acțiuni speciale din Brașov, Harghita, Covasna și Prahova, au fost puse în executare 13 mandate de percheziție domiciliară.

În cadrul descinderilor, au fost descoperite mai multe bunuri de interes polițienesc, printre care arme, muniție și carne de vânat. 

De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două autoturisme și au fost puse în aplicare 13 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor percheziționate, acestea urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, unde se va stabili gradul de participare infracțională a fiecăreia  și, în funcție de acestea, se vor face propunerile legale.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov continuă activitățile procedurale, în vederea probării întregii activități infracționale, în cadrul dosarului penal întocmit sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propusă soluție legală. 

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor, precum și de cel al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Bărbat din Brașov, prins în flagrant în timp ce vindea ilegal arme letale