Antena Meniu Search
x

Foto Doi băieți, spulberați de un BMW în timp ce se plimbau cu bicicleta, în UK. Șoferul vinovat a umblat liber doi ani până să fie arestat

Doi elevi au fost loviți și uciși de un șofer vitezoman, a constatat un tribunal din UK. Jack Hart conducea cu viteză mare în momentul când a intrat cu BMW-ul său pe o bandă de autobuz, înainte de a-i lovi pe cei doi băieți, în vârstă de 10 și 11 ani, acum doi ani.

de Cristina Cruceru

la 30.01.2023, 22:34

Doi băieți, spulberați de un BMW în timp ce se plimbau cu bicicleta, în UK
Doi băieți, spulberați de un BMW în timp ce se plimbau cu bicicleta, în UK - Profimedia

Jack Hart, în vârstă de 32 de ani, din Anlaby Road, vestul orașului Hull, UK a negat că a provocat moartea lui Steven Duffield pe 19 octombrie 2020 și a lui Mason Deakin pe 2 noiembrie 2020. Ulterior, el și-a schimbat pledoaria în vinovat. Băieții se plimbau pe bicicletă când au fost loviți de șofer.

Au fost duși de urgență la spital, unde Steven a murit în mod tragic. Mason a fost ținut la terapie intensivă și fusese transferat la o altă unitate medicală. Era în comă și, din păcate, a murit două săptămâni mai târziu. Un tribunal a constatat că Hart și-a scos camera de bord după tragicul accident, relatează TheSun.

A umblat liber doi ani după accident

Avocata lui, Charlotte Baines, a declarat că acesta plănuia să își schimbe pledoaria în vinovat înainte de începerea procesului. Aceasta i-a întrebat pe magistrați dacă i s-ar putea acorda o cauțiune înainte pentru a-și pune la punct afacerile: "A fost eliberat pe cauțiune în tot acest timp. Nu a existat nicio dificultate în ceea ce privește predarea lui pe cauțiune pe tot parcursul procedurii".

Judecătorul John Thackray KC a ținut să-i reamintească faptul că șoferul vinovat de moartea celor doi copii a avut timp suficient la dispoziție să se ocupe de afacerile lui: "A avut la dispoziție doi ani pentru a-și pune ordine în afaceri. El s-a jucat cu sistemul și a lăsat totul până în ultimul minut posibil. Pledoaria sa a venit cu doi ani mai târziu decât ar fi trebuit".

Jack Hart a fost arestat preventiv. Judecătorul Thackray a declarat că Hart se confruntă cu o "sentință foarte semnificativă măsurată în ani".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Doi băieți, spulberați de un BMW în timp ce se plimbau cu bicicleta, în UK. Șoferul vinovat a umblat liber doi ani până să fie arestat