Antena Meniu Search
x

Bărbat din Hunedoara, arestat preventiv pentru că a tras cu arma de vânătoare după ce s-a șicanat în trafic cu un alt șofer

Un bărbat de 44 de ani, din comuna Vaţa de Jos, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce, în urma unei şicanări în trafic, a folosit o armă de vânătoare pentru a-l ameninţa pe un alt şofer care circula pe un drum public din localitate, a informat joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 07.12.2023, 18:19

Bărbat din Hunedoara, arestat preventiv după ce a tras cu arma de vânătoare după o șicană în trafic - Shutterstock

Incidentul a avut loc pe 4 decembrie, iar Poliţia municipiului Brad a fost sesizată despre faptul că un bărbat care se afla într-un autoturism pe raza comunei Vaţa de Jos ar fi utilizat o armă de vânătoare, trăgând mai multe focuri, fără să poată preciza dacă acestea sunt îndreptate în direcţia sa sau în altă parte.

"La faţa locului, în cel mai scurt timp, s-a deplasat o echipă operativă care a stabilit că în urma unei şicanări în trafic, un bărbat de 44 de ani, din comuna Vaţa de Jos, ar fi utilizat arma de foc pe care o deţinea legal, pentru a-l ameninţa pe un alt conducător auto, care ar fi circula pe un drum public, pe raza comunei. Poliţiştii au stabilit că bărbatul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a condus autoturismul din direcţia Vaţa de Jos-Prăvăleni, având asupra sa arma de vânătoare deţinută legal iar la un moment dat a oprit autovehiculul şi a intrat în curtea unui imobil în care se aflau doi bărbaţi şi a executat două focuri de armă în plan vertical, după care a urcat la volanul autoturismului, cu care s-a deplasat spre comuna Vaţa de Jos, unde a fost depistat de poliţişti", a precizat sursa citată.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti, care i-au ridicat arma de vânătoare şi l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de uz de armă letală fără drept, conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Ulterior, Judecătoria Brad a dispus măsura arestării preventive a celui în cauză, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Bărbat din Hunedoara, arestat preventiv pentru că a tras cu arma de vânătoare după ce s-a șicanat în trafic cu un alt șofer