Antena Meniu Search
x

Bărbat din Iaşi, arestat după ce s-a îmbogăţit păcălind oamenii prin metoda "Covid"

Pandemia le-a schimbat viaţa chiar şi hoţilor. Bine-cunoscuta metodă "accidentul" a devenit, peste noapte, metoda "COVID". Un bărbat din Iaşi a reuşit să păcălească mai multe persoane să îi dea bani, după ce le-ar fi zis că rudele lor sunt infectate cu noul virus şi au nevoie urgentă de oxigen şi medicamente.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 07.12.2020, 14:22

Vezi și
  • Bărbatul ar fi păcălit mai multe persoane cu suma totală de 100.000 de lei.
  • Poliţiştii bănuiesc că ar mai fi şi alte persoane implicate în acest caz.

Bărbatul a reuşit, în aproximativ o lună, să convingă mai multe persoane din Iaşi că rude ale lor sunt infectate cu noul coronavirus şi sunt internate în spital, în stare foarte gravă.

Bărbatul încerca să convingă victimele că rudele lor au nevoie de tratament de specialitate sau de aparatură medicală pentru a primi oxigen.

Pentru toate acestea, victimele erau puse să trimită sume importante de bani. 

Vorbim despre cel puţin şase persoane care au fost înşelate astfel în ultima lună, iar prejudiciul se ridică la aproximativ 100.000 de lei.

Suspecţii au reuşit să obţină aceşti bani de la victime după ce le ţineau la telefon chiar şi mai bine de o oră, pentru ca victimele să nu apuce să verifice dacă este adevărat ceea ce spuneau suspecţii la telefon.

Ancheta continuă în cazul "metoda Covid"

Indivizii reuşeau să păcălească în special femeile în vârstă.

Unul dintre suspecţi a fost prins în cursul zilei de duminică şi, între timp, magistraţii au aprobat mandatul de arestare preventivă emis pe numele său.

Ancheta continuă în acest caz pentru că există informaţii conform cărora ar fi mai mulţi suspecţi care puneau în practică această înşelăciune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bărbat din Iaşi, arestat după ce s-a îmbogăţit păcălind oamenii prin metoda "Covid"