Antena Meniu Search
x

Foto Bărbat în scaun cu rotile, "vindecat" de Poliția Locală, la un Kaufland din Alba Iulia

Un bărbat care se afla într-un scaun cu rotile și pretindea că suferă de un handicap, pentru a obține bani din mila oamenilor, a fost "vindecat" de agenții Poliției Locale din Alba Iulia. Incidentul s-a petrecut marți, 28 martie, în jurul orei 16.30, în parcarea unui magazin Kaufland, transmite Alba 24.

de Redactia Observator

la 29.03.2023, 11:08

cerșetor amendat în Alba Iulia
Bărbat în scaun cu rotile, "vindecat" de Poliția Locală, la un Kaufland din Alba Iulia - alba24.ro

Deși se afla în scaun cu rotile și pretindea că este bolnav, bărbatul de peste Prut nu a avut nicio problemă atunci când agenții de la Poliția Locală i-au cerut să se ridice în picioare, probabil "amenințat" cu o amendă. 

"Un cetățean din Republica Moldova în vârstă de 32 de ani a fost prins astăzi în jurul orelor 16.30 apelând la mila publicului în parcarea Kaufland. Mâna întinsă avea și o poveste pentru impresionat, plus că omul era într-un cărucior cu rotile. Numai că nu avea handicap. Polițiștii locali au observat acest lucru și i-au cerut să se ridice. A făcut-o într-un loc mai retras să 'nu se facă de rușine'. Uite un motiv în plus să nu mai încurajați ne-munca…", a declarat, pentru Alba 24, Marius Ardeleanu, polițist local.

Fenomenul cerșetoriei, o problemă vizibilă în Alba Iulia

În Alba Iulia pot fi văzut tot mai mulți cerșetori, în special în zona turistică, dar și în centrele comerciale. Mai mult, pe lângă localnicii care apelează la mila publică, au apărut și cerșetori din alte județe, semn că "afacerea" este profitabilă.

Una dintre persoanele care a interacționat atât cu cerșetorii din alte județe, dar și cu cei care îi aduc la cerșit, a explicat că orașul este unul bun pentru domeniu din mai multe motive: cerșetorii fac bani și nu sunt deranjați de autorități, deși Poliția Locală susține că își face treaba. 

Agenții au transmis că de la începutul anului au dat aproape 100 de amenzi, în valoare totală de 22.500 de lei, precum și trei avertismente scrise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Bărbat în scaun cu rotile, "vindecat" de Poliția Locală, la un Kaufland din Alba Iulia