Antena Meniu Search
x

Bărbat mort după ce a sărit într-un canal pentru a-şi salva prietenul prins în vegetaţia de pe fundul apei, în Iaşi

O tragedie de nedescris a lovit, duminică, o micuţă localitate din judeţul Iaşi, un bărbat pierzându-şi viaţa după ce a sărit într-un canal pentru a-şi salva prietenul prins în vegetaţia de pe fundul apei.

de Redactia Observator

la 06.08.2023, 15:54

Bărbatul mort înecat în Iaşi avea în jur de 50 de ani
Bărbatul mort înecat în Iaşi avea în jur de 50 de ani
  • Bărbatul care a murit avea în jur de 50 de ani.

Primele informaţii de la faţa locului arată că mai mulţi bărbaţi se aflau pe marginea unui canal de pe cursul vechi al râului Jijia, pe raza localităţii Costuleni, o comuna cu doar aproximativ 4.000 de locuitori.

Deocamdată nu este clar dacă bărbaţii se aflau la pescuit sau veniseră pentru a curăţa mai multe covoare. Cert este că, la un moment dat, unul dintre ei, de aproximativ 50 de ani, a decis să sară în apă, pentru a se răcori.

Bărbatul s-ar fi prins în vegetaţia de pe fundul apei şi nu ar mai fi reuşit să iasă la suprafaţă. A fost momentul în care un prieten al acestuia a sărit după el, pentru a-l scoate la suprafaţă, decizie care i-a fost fatală.

Un al treilea bărbat a încercat să sară şi el în apă, pentru a-i salva pe primii doi, dar nu a reuşit, chiar dacă era legat cu sfoară. Abia atunci a fost momentul în care de pe margine s-a sunat la 112 pentru a se solicita ajutor de specialitate.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile locale au intervenit la faţa locului cu mai multe Ambulanţe, echipaje SMURD, dar şi de pompieri şi echipaje ale Poliţiei. În cele din urmă, primii doi bărbaţi au fost scoşi la suprafaţă doar cu ajutorul scafandrilor.

S-a început efectuarea manevrelor de resuscitare, dar doar primul bărbat a răspuns acestora şi a fost transportat de urgenţă la spital, cu ajutorul unui elicopter SMURD. Chiar şi aşa, victima se află în stare gravă, iar prognosticul rămâne rezervat.

În cazul bărbatului care a sărit în apă pentru a-şi salva prietenul s-a declarat decesul prin înecare încă de la faţa locului. Există informaţii conform cărora victima avea 52 de ani şi era tatăl a patru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Bărbat mort după ce a sărit într-un canal pentru a-şi salva prietenul prins în vegetaţia de pe fundul apei, în Iaşi