Antena Meniu Search
x

Bărbat mort, găsit întâmplător de muncitorii care deszăpezeau într-o localitate din Tulcea

Mii de români sunt încă prizonierii vremii rele. Oameni din zeci de localităţi sunt îngropaţi în nămeţi. Iar şoselele sunt încă presărate cu maşini abandonate în zăpadă. Şoferii folosesc cai pentru a le recupera. În timpul operaţiunilor de deszăpezire s-a făcut şi o descoperire şocantă.

de Redactia Observator

la 07.02.2020, 20:23

Vezi și

Mii de români sunt încă prizonierii vremii rele. Oameni din zeci de localităţi sunt îngropaţi în nămeţi. Iar şoselele sunt încă presărate cu maşini abandonate în zăpadă. Şoferii folosesc cai pentru a le recupera. În timpul operaţiunilor de deszăpezire s-a făcut şi o descoperire şocantă. Muncitorii au dat peste trupul îngheţat al unui bărbat, prima victimă a iernii.

Trupul îngheţat al bărbatului de 50 de ani a fost găsit ieri, în localitatea tulceană Baia. În seara viscolului, deşi fusese avertizat de familie că vine vremea rea, a riscat şi a ieşit din casă: "Fratele lui îl căuta. Îl suna la telefon, i-a sunat telefonul până la ora 9. De la ora 9 s-a oprit telefonul. Şi norocul lui a fost că a trecut cu lama şi l-a scos afară".

Trupul fără viaţă a fost găsit întâmplător de muncitorii care deszăpezeau. 

Tulcea a fost unul dintre cele mai afectate judeţe de viscolul care a lovit cu forţa unui urgan. Chiar şi astăzi, circulaţia pe şosele era extrem de dificilă. Iar 14.000 de oameni din 15 localităţi nu aveau curent electric.

În Stejaru, oamenii stau de două nopţi în beznă, cu zăpada până la geam. Cu bateriile la telefon descărcate, nu mai pot lua legătura nici cu rudele, nici cu autorităţile: "Două zile ştiţi ce am făcut? Am mâncat, doamnă dragă, şi ne-am plictisit toată noaptea", "Nu putem să luăm legătura cu nimeni. Cu copiii, avem la oraş. Nu, nu se poate".

Oamenii se tem că dacă avariile nu au fost rezolvate până acum, vor rămâne fără energie electrică şi în weekend.

Aceeaşi situaţie o întâlnim şi în alte localităţi.

Fără curent de două zile, fără speranţe că vor avea electricitate în următoarele trei zile, cu un drum blocat, pentru că utilajele de deszăpezire nu au mai ajuns până aici. Aceasta este soarta a cinci familii care în momentul de faţă sunt sinistrate la Sarighiol de Deal. 

Cea mai mare problemă aici o au crescătorii de oi. Pentru că pompele electrice care scot apa din fântână nu mai funcţionează, ciobanilor le este greu să aibă grijă de sutele de animalele. 

Şi în Buzău, viaţa oamenilor este încă dată peste cap de viscolul de acum două nopţi. 

Pe drumul naţional care leagă Ianca de Slobozia sunt maşini la tot pasul aruncate pe marginea drumului. Aruncate de puterea vântului. Este doar un exemplu aici, cel de-al doilea, undeva la 10-15 metri distanţă.

Aproape 400 de oameni, în toată ţara, au apelat la salvatori pentru a fi scoşi din maşinile în care au rămas blocaţi. Mulţi alţii le-au părăsit pe cont propriu. Unii s-au întors acum să le scoată din zăpadă cu ajutorul cailor.

Vântul care a spulberat zăpada de pe câmp a provocat şi un incendiu de vegetaţie care s-a întins pe 30 de hectare.

Şi pentru pompieri ultimele 48 de ore au fost epuizante. În Ialomiţa, după ce au scos maşinile din zăpadă, salvatorii au urcat pe blocuri pentru a verifica acoperişurile, să nu fie smulse de vânt.

O intervenţie emoţionantă a avut loc şi în Suceava. Pentru că şoferul polonez al unui TIR răsturnat pe gheaţă rămăsese fără încălţăminte, unul dintre pompieri i-a donat bocancii săi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bărbat mort, găsit întâmplător de muncitorii care deszăpezeau într-o localitate din Tulcea