Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bărbat salvat la limită din calea puhoaielor în Dâmboviţa, după ce a pus un pariu. Sora lui s-a înecat în acelaşi loc

S-au scurs ore dramatice în Tulcea, unde puhoaiele au luat cu totul o familie întreagă. Doi fraţi şi bunicii lor au dispărut în ape, după ce s-au răsturnat cu căruţa într-un pârâu cuprins de viitură. Un bărbat din Dâmboviţa a fost salvat în ultima clipă dintr-un râu ieşit din matcă.

de Redactia Observator

la 11.07.2018 , 19:58

S-au scurs ore dramatice în Tulcea, unde puhoaiele au luat cu totul o familie întreagă. Doi fraţi şi bunicii lor au dispărut în ape, după ce s-au răsturnat cu căruţa într-un pârâu cuprins de viitură. Toţi patru au fost găsiţi morţi după o noapte întreagă de căutări. Un bărbat din Dâmboviţa a fost salvat în ultima clipă dintr-un râu ieşit din matcă. În Vâlcea, apele încă rup drumuri şi inundă case, în timp ce în Prahova, în luna lui cuptor plouă cu gheaţă.

Au fost imagini dramatice filmate în Răcari, Dâmboviţa. Râul Colentina, încă aflat sub avertizare de cod portocaliu de inundaţii, a ieşit din albie şi s-a revărsat peste un drum. Apa a luat cu ea şi un bărbat, care ar fi pariat că poate să treacă pe malul celălalt. 

GHEORGHE POPA, fratele geamăn al bărbatului:

Vezi și

Depăşise asfaltul cu o jumătate de metru. 

Pe acelaşi subiect

În ajutorul lui a sărit un tânăr care l-a văzut că este în pericol şi l-a salvat. Pentru mama de 85 de ani a bărbatului aflat la un pas de înec ar fi fost a doua tragedie din viaţă. A mai pierdut o fată care s-a înecat exact în acelaşi loc. 

În Tulcea, pompierii au căutat o noapte întreagă o familie care s-a răsturnat cu o şaretă în pârâul ce trece prin comuna Topolog, o bunică, un bunic şi doi nepoţi, fiind vorba de o fetiţă de şapte ani şi un băieţel de patru. 

Calul a ieşit pe mal, dar pe bunici şi copii viitura i-a dus la sute de metri distanţă, de locul unde au căzut în apă.  

Am identificat de la inceput femeia, ulterior am gasit fetita, si in cele din urma baiatelul, toti in stip, s-au aplicat manevre de resuscitare, dar nu au fost salvati, au transmis autorităţile.

Ultimul a fost găsit bunicul. Trupul îi era prins sub crengile unui copac scos din rădăcini de apă.

La Vaideeni, în Vâlcea, după câteva ore de cod roşu de inundaţii, apele au rupt drumuri şi au inundat case. Este a doua oară în doar trei săptămâni. În iunie, şuvoiale au luat zece maşini de pe uliţe şi au rupt asfaltul unui drum judeţean. Acum, sătenii au fost scoşi din case de o altă viitură. 

Tot în Vâlcea, a fost noapte albă pentru un cartier întreg din oraşul Băbeni. Cu apa până la brâu, multe familii au refuzat să-şi părăsească locuinţele. 

Oamenii care au văzut la televizor dezastrul din Vâlcea, au venit să-i ajute cu pâine, apă şi conserve pe cei rămaşi pe drumuri. 

Peste ei au venit apele, peste alţii ploile torenţiale au adus grindină. 

Luna extremelor ne pregăteşte în weekend câteva zile fără ploi. Abia din august, vara vine cu soare şi caniculă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Bărbat salvat la limită din calea puhoaielor în Dâmboviţa, după ce a pus un pariu. Sora lui s-a înecat în acelaşi loc