Antena Meniu Search
x

Video Baritonul Alex Constantin, vocea românilor la parada de 1 Decembrie: "Iubesc România! Îmi place să fiu aici, îmi place totul"

Vocea românilor la parada de 1 Decembrie a fost şi anul acesta baritonul Alex Constantin, fiul celebrului lăutar Nicu Gigantu. Alex face parte din Ansamblul Artistic "Doina" al Armatei şi a fost desemnat pentru a cincea oară să intoneze imnul "Deșteaptă-te, române!". 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 02.12.2023, 18:13

Vezi și

Baritonul Alex Constantin a intonat pentru a cincea oară imnul la parada de Ziua Naţională. Prima dată a fost selectat pentru această misiune în anul 2017. A avut emoţii şi atunci, dar şi anul acesta, chiar dacă a făcut repetiţii intense alturi de colegii din ansamblu. 

  • Alex Constantin, bariton: Prin cântecele, prin versuri și simțiri preț de câteva clipe alături de ceilalți conaționali... cu ceva timp înainte, cel puțin cu o lună înainte, începem pregătirile, atât în cadrul structurii unde activez eu cât și în cadrul celorlalte structuri. Este deja o rutină, dar este un simț de răspundere și de onoare. Fiecare dintre noi ar trebui să știm cel puțin o strofă dacă nu toate cele 4 strofe decretate oficial prn Constituție.

Alex Constantin cântă de la vârsta de 7 ani, moştenind talentul din familie

A terminat Conservatorul, a fost profesor de muzică şi a are mai multe proiecte personale în domeniul muzical. A fost plecat din ţară de mai multe ori, dar a preferat să se întoarcă acasă. De ce a făcut această alegere?   

  • Alex Constantin, bariton: Pentru că consider că încă avem identitate, încă avem oameni care pot dovedi și care ne fac mândri în ale artei cât și alte domenii. România așa cum este are un parcurs bun și are în continuare zic eu, etape bune și mai puțin bune au fost tot timpul de-a lungul istoriei. Simplu... iubesc România, iubesc România! Îmi place să fiu aici, îmi place totul, îmi place clima, îmi plac peisajele, îmi plac oamenii ei atunci când sunt responsabili și conștienți că avem o țară atât de frumoasă. Ce ar putea să nu îmi placă la România?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Baritonul Alex Constantin, vocea românilor la parada de 1 Decembrie: "Iubesc România! Îmi place să fiu aici, îmi place totul"