Antena Meniu Search
x

Foto Barjă încărcată cu peste 1000 de tone de nisip, scufundată în Canalul Poarta Albă-Midia Năvodari

Incident pe canalul Poarta Albă- Midia Năvodari. O barjă sub pavilion românesc încărcată cu peste 1.000 de tone de nisip s-a scufundat total.

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 17:41

Ambarcațiunea plecase din Cernavodă și urma ca în cursul dimineții să descarce încărcătura la Ovidiu. A ajuns pe canal în jurul orei 23.30, dar dimineață nu mai era. Armatorul are 10 zile să ranflueze nava, informează reporterul Observator Andreea Filip.

Ce spun oficialii

Barjă scufundată pe canalul Poarta Alba- Midia Navodari. Evenimentul de navigație a avut loc seara trecută în jurul orei 23.30. Barja, care făcea parte dintr-un convoi, are pavilion român și este încărcată cu 1100t nisip. Acesta plecase din Cernavodă și urma ca în cursul dimineții să descarce încărcătura la Ovidiu. Pe parcursul nopții a acostat în zona amonte km 13 mal drept pe canalul Poarta Alba- Midia Năvodari, acolo unde s-a și scufundat. Căpitănia Portului Medgidia efectueaza cercetarea evenimentului de navigatie și urmează să stabilească motivul producerii scufundării. Nu exista urme de poluare, iar traficul se desfășoară în zonă fără probleme. Locul scufundării a fost balizat și a fost transmis și un aviz către navigatori. Armatorul a fost înștiințat ca în termen de 10 zile sa înceapă operațiunea de ranfluare a navei și de curățare a șenalul navigabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Barjă încărcată cu peste 1000 de tone de nisip, scufundată în Canalul Poarta Albă-Midia Năvodari