Antena Meniu Search
x

Bătaie cu flori pe Calea Victoriei! Strada din inima Capitalei a redevenit ceea ce era în urmă cu 100 de ani

Domni şi domniţe îmbrăcaţi ca odinioară, flaşnetari şi lustragii i-au întors în timp pe bucureştenii care au ieşit în acest weekend la plimbare pe Calea Victoriei.

Vezi și

Domni şi domniţe îmbrăcaţi ca odinioară, flaşnetari şi lustragii i-au întors în timp pe bucureştenii care au ieşit în acest weekend la plimbare pe Calea Victoriei. Timp de două zile, traficul a fost închis, iar strada-simbol din inima Capitalei a redevenit ceea ce era în urmă cu 100 de ani.

În rochii de epocă, decorate cu broderii sau dantelă, şi asortate cu pălării elegante, doamne desprinse parcă din alt secol au umplut Calea Victoriei. Le-au întâmpinat, cu braţele pline de flori, domnii la patru ace. Ca la un semn, a început lupta. 

Bătălia petalelor a atras imediat în joc zeci de curioşi. Mai ales copii, care au adunat florile aruncate pe stradă.

Acest obicei a apărut imediat după Războiul de Independenţă. Bătaia cu flori era precedată întotdeauna de o paradă militară. Astăzi, locul soldaţilor adevăraţi a fost luat de mimi, magicieni, flaşnetari sau actori, care au recreat atmosfera boemă a micului Paris de odinioară.

Ieri şi azi, accesul maşinilor a fost interzis pe Calea Victoriei. La fiecare pas, cei care au ieşit la plimbare, au descoperit cabine foto, tarabe cu suveniruri din foi de porumb, turtă dulce, dar şi piese de teatru. Spectacole au fost şi în parcul Cişmigiu şi la Teatrul Masca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Bătaie cu flori pe Calea Victoriei! Strada din inima Capitalei a redevenit ceea ce era în urmă cu 100 de ani