Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un bătrân din Sebeş a fost legat în lanţuri şi ţinut într-un grajd de doi soţi care îl tratau ca pe un sclav (Video)

Un bătrân din Sebeş a fost tratat ca un sclav, legat în lanţuri, torturat, închis într-un grajd şi obligat să cerşească de doi soţi din localitate.

de Redactia Observator

la 04.04.2018 , 16:01

Un bătrân din Sebeş a fost legat în lanţuri şi ţinut într-un grajd de doi soţi care îl tratau ca pe un sclav - DIICOT

Un bătrân din Sebeş a fost tratat ca un sclav, legat în lanţuri, torturat, închis într-un grajd şi obligat să cerşească de doi soţi din localitate.

Totul a ieşit la iveală pe 1 aprilie, atunci când bătrânul a fost dus de cei doi soţi la mănăstirea Sădinca, din comuna Loamneș, judeţul Sibiu pentru a cerşi.

Articolul continuă după reclamă

Acolo, bătrânul a fost luat la întrebări de poliţişti şi le-a povestit drama prin care trece de mai bine de şase luni.

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au descoperit că 'începând cu vara anului 2017, inculpaţii Bumbu Dumitru şi  Bumbu Silvia au adăpostit la domiciliul lor din municipiul Sebeș, judeţul  Alba, o persoană vătămată, în vârstă de 66 de ani, pe care prin constrângere și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia, au exploatat-o prin supunerea la executarea de munci în gospodărie în mod forțat, și ocazional la practicarea cerșetoriei, ținând-o în stare de sclavie'.

Făcut sclav după ce şi-a cerut banii pe muncă

Potrivit procurorilor DIICOT, 'în vara anului 2017, victima s-a deplasat  la domiciliul inculpatului  Bumbu Dumitru  pentru a-și recupera o sumă de bani, care reprezenta plata pentru diferite munci prestate anterior în gospodăria acestuia, moment în care nu a mai fost lăsat să plece.

De atunci, persoana vătămată a fost ținută sechestrată într-un grajd de la domiciliul inculpaţilor  fiind obligată  să muncească în gospodăria acestora și ocazional şă cerșească'.

Procurorii au arătat că bătrânul era supravegheat permanent de cei doi soţi pentru a fi împiedicat să fugă, fiind bătut şi legat cu lanţul.

Mai mult, cei doi soţi îl puneau pe bătrân să le muncească în curte, iar noaptea îl închideau într-un grajd a cărui uşă era blocată cu un lacăt.

Bătrânul primea apă cu porţia, iar mâncare foarte puţină şi de proastă calitate.

'Persoana vătămată a fost obligată să cerșească în folosul inculpaţilor, fiind transportată de către aceştia pentru a cerși la diferite biserici din Tărtăria, Vințu de Jos și la mănăstirea Sădinca, din comuna Loamneș, judeţul Sibiu, la această ultimă locație, persoana vătămată fiind depistată  de către organele de poliție la data de 1.04.2018, în timp ce cerșea.

La data de 2.04.2018,  cu ocazia examinării medico-legale, s-a constatat că persoana vătămată a suferit mai multe leziuni traumatice, ce necesită pentru vindecare 7-8 zile îngrijiri medicale, cu vechime de producere cuprinse între 1-10 zile', se mai arată în comunicatul DIICOT.

Cei doi soţi efectuau şi demersuri pentru a obţine pensia bătrânului.

În urma unor percheziţii domiciliare, cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Un bătrân din Sebeş a fost legat în lanţuri şi ţinut într-un grajd de doi soţi care îl tratau ca pe un sclav (Video)