Antena Meniu Search
x

Video Bătrâni îngrijiți în cămine insalubre. Inspectorii ANPC au găsit nereguli grave la Galaţi şi Satu Mare: Produse expirate, mizerie, cearşafuri uzate

Comisarii Protecţiei Consumatorilor au luat la verificat căminele pentru vârstnici din Galaţi. Produse expirate, mizerie, prosoape şi cearşafuri uzate, dar şi condiţii generale care pun în pericol sănătatea bătrânilor sunt câteva dintre concluziile primelor controale. Şi în Satu Mare situaţia a fost asemănătoare.

de Adrian Obreja

la 14.02.2023, 14:32

Vezi și

Pentru neregulile constate au fost date 3 amenzi în valoare de 8.000 de lei şi au fost retrase toate alimentele care aveau termenul de valabilitate depăşit. De asemenea, au fost descoperite ustensile de bucătărie murdare, prosoape şi lenjerii de pat extrem de uzate sau saltele îndoite pe care nu se mai putea dormi.

Alte centre aveau afişate pe internet faptul că oferă servicii de frizerie sau kinetoterapie, ceea ce nu se întâmpla în realitate, motiv pentru care inspectorii au aplicat respectivele amenzi. 

Astfel de sancţiuni au fost aplicate şi în Satu Mare, acolo unde alte cinci cămine de bătrâni au fost controlate, iar valoarea amenzilor se ridică la 45.000 de lei. Neregulile sunt oarecum similare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Bătrâni îngrijiți în cămine insalubre. Inspectorii ANPC au găsit nereguli grave la Galaţi şi Satu Mare: Produse expirate, mizerie, cearşafuri uzate