Antena Meniu Search
x

Bătrânică de 79 de ani din Gârcina, salvată din casa mistuită de flăcări. Pompierul Sami a dus-o în braţe, departe de pericol. "Abia apoi a urmat lupta"

Aproape de miezul nopţii, o casă din comuna Gârcina, judeţul Neamț, a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au intervenit de urgenţă la incendiul de pe strada Episcop Melchisedec, mai ales că într-una dintre încăperi se afla încă o bătrânică de 79 de ani. Fără ezitare, plutonierul Samuel Găvriluț a echipat aparatul de respirat și a intrat în casă alături de comandantul intervenției. Au găsit-o pe femeie ținându-se de un cadru metalic şi, într-un minut, au reuşit să o ducă la ambulanţă, departe de orice pericol. Deşi nimeni nu a fost vătămat, focul a mistuit o mare parte din casă şi a ucis animale: "Este o suferință ce nu poate fi măsurată".

de Redactia Observator

la 09.10.2022, 17:54

Alarma s-a dat sâmbătă seara, la ora 23:43. Un localnic din comuna Gârcina, judeţul Neamţ, a anunţat, prin apel la 112, că flăcările au cuprins bucătăria de vară a unei locuinţe de pe strada Episcop Melchisedec. Au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț, iar când salvatorii au sosit la faţa locului, s-au trezit în faţa unei privelişti ce inspiră, într-un cuvânt, pericol. Incendiul se extindea, iar focul ajunsese deja la acoperiș, mansardă și în două camere ale locuinţei, precum și la anexele gospodărești. 

Femeie de 79 de ani, salvată din casa în flăcări

Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, asigurându-se în acelaşi timp că oamenii sunt în siguranţă. Într-una din încăperi se afla o femeie de 79 de ani care a fost evacuată de pompieri. Aceasta a fost asistată locul evenimentului de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital. Alte două persoane, cu atacuri de panică, au fost asistate medical la locul producerii evenimentului de echipajul SMURD.

"După ce au întins furtunurile, când încă pompierii nu aveau echipate aparatele de respirat în medii toxice, persoanele, aflate în curte au anunțat că mama proprietarei este în casă. La 10 metri de locuință, căldură degajată nu te lasă să te mai apropii. În doar câteva secunde, plutonierul Samuel Găvriluț a echipat aparatul de respirat și a intrat în casă secondat de comandantul intervenției. În mijlocul camerei se afla speriată persoana în vârstă de 79 de ani, ținându-se de un cadru metalic. "Sami, dai țeava de refulare la mine și o duci afară în brațe pe doamna. Vin după tine". În doar un minut, Sami a dus bătrânica la ambulanță. Abia apoi a urmat lupta: podul și mansardă afectate puternic de incendiu, anexele și ele cuprinse de flăcări uriașe, iar în adăposturile pentru animale, multă suferință. Abia după câteva ore de luptă, militarii au încheiat misiunea. Pagubele au fost mari, au fost vietăți arse, este o suferință ce nu poate fi măsurată, dar, în același timp, o mulțumire pentru familia care va putea să se mai bucure de cel mai în vârstă vlăstar al ei", povestesc pompierii din Neamţ.

Pe acelaşi subiect

Pagube mari după incendiul din Gârcina

În urma incendiului au rămas pagube însemnate: acoperișul casei, construit din lemn și acoperit cu tablă, a ars pe o suprafață de aproximativ 180 mp. Nici mansarda nu a scăpat de focul mistuitor, şi nici camerele de la parter, cu tot ce se afla în ele: aparate electrocasnice, articole vestimentare, obiecte de mobilier și materiale textile. Au ars şi două anexe gospodărești, cu o suprafață de 60 mp, o magazie cu 20 metri cubi lemne de foc, un adăpost pentru animale în care se aflau şase iepuri și 30 de pasări.

Cauza probabilă a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bătrânică de 79 de ani din Gârcina, salvată din casa mistuită de flăcări. Pompierul Sami a dus-o în braţe, departe de pericol. "Abia apoi a urmat lupta"