Antena Meniu Search
x

Video Bătrânii chinuiţi în "azilele groazei" umblau dezbrăcaţi în curte şi cerşeau mâncare la gard. Familiile plăteau câte 7.000 de lei pentru îngrijiri

Bătrâni lăsaţi flămânzi, nespălaţi şi fără medicamente. Asta au găsit autorităţile, în 3 centre private din apropierea Capitalei unde îngrijirea unui vârstnic costă şi 7.000 de lei. În total, peste 100 de oameni îşi trăiau ultimii ani din viaţă în condiţii greu de închipuit. Zeci de ambulanţe au fost mobilizate imediat, după ce la mai mulţi vârstnici s-au descoperit răni grave.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 04.07.2023, 14:06

Vezi și

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR: În continuare informaţiilor din această dimineaţă, în ceea ce priveşte acţiunea desfăşurată de către Poliţia Română împreună cu procurorii DIICOT,, facem precizarea că persoanele vizate au fost indentificate, urmează a fi conduse la audieri, aşa cum precizam şi de dimineaţă. Cei 15 mrtori vor fi audiaţi la Direcţia de Investigaţii Crinimale din cadrul Poliţiei Române, iar cele 26 de persoane vizate în cauză vor fi audiate la DIICOT, structura centrală. În ceea ce priveşte cauza, vă aducem la cunoştinţă faptul că până în acest moment au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, dar ce este cel mai important, este faptul că specialiştii Ministerului Afacerilor Interne din cadrul departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Bucureşti au acordat primul ajutor persoanelor depistate în aceste locaţii. Le-au transferat în unităţi medicale pentru a fi evaluate. O să dau citire şi numărului de telefon la care aparţinătorii acestor persoane ne pot contacta pe parcursul acestei zile pentru a solicita informaţii cu privire la starea de sănătate a persoanelor, dar şi cu privire la unităţile spitaliceşti în care aceştia se regăsesc: 0743164790. Specialiştii vor răspunde şi vor oferi informaţii cu privirile la starea de sănătate şi la activităţile derulate în această dimineaţă şi cu privire la locul în care aceste persone salvate de Poliţia Română, de procurorii DIICOT şi de colegii de la DSU se alfă.

Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri şi redirecţionate la alte centre

Bogdan Toma, purtător de cuvânt DSU: Facem precizarea că în acest moment 56 de persoane au fost deja transportate la unităţile medicale de pe raza municipiului Bucureşti. Din fericire, doar 4 au avut nevoie de continuare tratamentului într-o unitate spitalicescă, astfel încât cele 4 persoane au rămas internate. În continuare, colegii mei, atât pompierii SMURD, cât şi medicii şi asistenţii din cadrul UPU SMURD Floreasca sunt la locaţie şi acordă îngrijirile medicale primare persoanelor care au nevoie. Toate acţiunile noastre sunt concretizate pe îngrijirea acestor pacienţi şi transportarea şi predarea cât mai bună a acestora.

Condiţiile care au fost descrise atât de vecini, dar şi cele pe care le-am văzut în imagini şi cele care reies din ancheta poliţiştilor şi ale procurorilor sunt oribile. Sunt condiţii greu de suportat pentru nişte persoane în vârstă.

Vecinii povestesc că aceşti vârstnici umblau în curtea azilului dezbrăcaţi sau îmbrăcaţi necorespunzător pentru vremea de afară şi cerşeau la gard mâncare. Urmează percheziţii atât la sediul poliţiei, cât şi la Parchetul Anti Mafia al DIICOT. O parte dintre victime au fost duse deja la spitalele Florească şi Gerota pentru a fi evaluate. Medicii de la IML sunt la faţa locului pentru a vedea dacă au sau nu traumatisme. Cercetările continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Bătrânii chinuiţi în "azilele groazei" umblau dezbrăcaţi în curte şi cerşeau mâncare la gard. Familiile plăteau câte 7.000 de lei pentru îngrijiri