Antena Meniu Search
x

Bebeluş de un an în stare critică după ce un incediu a izbucnit în casa în care se afla, în Vaslui

Un bebeluş de numai un an dintr-o comună vasluiană luptă să trăiască la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce a a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului.

De Redactia Observator la 14.03.2019, 15:51
Vezi și

Un bebeluş de numai un an dintr-o comună vasluiană luptă să trăiască la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce a a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Mama sa a fost cea care a reuşit să-l salveze. Din casă a mai rămas doar cenuşa, aşa că vecinii vor acum să pună mână de la mână pentru a ajuta familia rămasă pe drumuri.

În tot acest timp, mama se afla în curte unde avea grijă de cel de-ai doilea copil, o fetiţă de numai doi ani. Femeia, care este surdomută, n-a ezitat o clipă să sară în foc pentru a-şi salva băieţelul. S-a ales cu arsuri pe mâini şi pe faţă, însă copilul intrase deja în stop cardio-respirator. 

"Eu când am ajuns la pod de la magazin, am văzut că era focul prea mare, dar zic: ce poate să fie fumul acela în halul acesta? Când am ajuns la jumătatea grădinii, flacăra a ieşit pe geam. Ea s-a dus afară să facă surcele, să facă focul. Şi când s-a întors înapoi n-a mai făcut foc. Era foc." a declarat Doina Moroşanu, mama victimei.

"Am apelat mai multi vecini si am iesit am dat cu galeti cu apa cat am putut, dar mama copiilor  deja iesise cu copiii. Nu s-a mai putut face mare lucru sa se salveze tot mobilierul a ars haine tot frigider aragaz" a spus Florin Marian Luchian, tatal celor doi copii.

Un elicopter SMURD l-a adus de urgenţă pe băieţelul de un an la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, unde medicii se chinuie să-i salveze viaţa. Casa în care locuia familia s-a transformat în scrum.  

"Casa in intregime trebuie demolata. Noi o sa o ajutam comunitatea cu ce o sa putem poate reusim sa-i facem alta locuinta. Eu deocamdata i-am gasit o locuinta unde sa stea in vara asta" a declarat Neculai Ciofu, primar Comuna Danesti.

Pompierii bănuiesc că incendiul violent ar fi pornit de la un scurtcircuit. Însă o anchetă va stabili exact de la ce a izbucnit focul şi dacă mama se face vinovată de neglijenţă.  

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Bebeluş de un an în stare critică după ce un incediu a izbucnit în casa în care se afla, în Vaslui

Breaking News

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul