Antena Meniu Search
x

Bei cafea? Iată trei greşeli pe care le faci!

Este cunoscut faptul că provoacă dependenţă şi că nu are efecte pozitive asupra organismului tău, însă dacă nu poţi renunţa la cafea trebuie să ştii câteva lucruri esenţiale

Este greşit să bei cafeaua prea târziu! Medicii spun că este foarte important să o consumi înainte de ora 11:00 pentru că altfel s-ar putea că efectul ei să nu dispară până când te bagi la culcare. Dacă nu reușești să descoperi motivul pentru care adormi greu noaptea, încearcă să nu consumi cofeină cu cel puțin 12 ore înainte.

Chiar dacă pare ciudat, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia ca ţigările diminuează energia pe care ţi-o oferă cafeaua, aşa că nu încerca să o foloseşti pentru a înlocui tutunul. Cercetările au arătat că fumătorii au o toleranță mai mare la cofeină și au nevoie de o cantitate de trei-patru ori mai mare pentru a obține aceleași efecte energizante. Aşadar, când te lași de fumat este important să reduci și cantitatea de cafea pe care o bei.

Unele persoane încearcă să se păcălească singure în cazul în care exagerează! Fac sport, beau multă apă sau mănâncă alimente bogate în amidon crezând că aşa e o să contracareze consumul mare de cafea. Nimic mai greşit, pentru că ficatul este singurul responsabil pentru metabolizarea cofeinei. Odată început, procesul acesta nu poate fi accelerat prin nicio metodă, spun oamenii de știință.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Bei cafea? Iată trei greşeli pe care le faci!