Antena Meniu Search
x

Video Benzi unice în Bucureşti pe bulevardele Aviatorilor şi Regele Mihai şi pe Şoseaua Kiseleff. Şoferii sunt nemulţumiţi: "Oricum e prost traficul, va fi şi mai rău"

De săptămâna viitoare, Capitala va avea noi benzi unice pentru autobuze, în nordul oraşului. În total vor fi aproape 6 kilometri noi de benzi STB care vor reduce timpii de aşteptare şi cu 20 de minute pe unele rute. În prezent, Bucureştiul are 30 de kilometri de culoare unice pentru tramvaie și autobuze.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 06.12.2023, 19:38

Vezi și

Autobuzele par pierdute în marea de maşini mici din Capitală. "Uitaţi, 3 minute şi 42 secunde şi noi mergem aşa, din frână în frână", spune un călător. "Se merge bară în bară la orele de vârf", spune un altul. 26 de minute şi 50 de secunde pentru un drum de 4 kilometri. Plus timpul pierdut în aşteptarea autobuzelor blocate în trafic. Singura soluţie - culoarele speciale pentru autobuze.

În câteva zile vor fi încă 4,2 kilometri în nordul oraşului, pe Bulevardele Aviatorilor, Regele Mihai şi Şoseaua Kiseleff. Plus un kilometru şi jumătate în centru, pe Bulevardul Magheru. Cei obişnuiţi să circule numai cu maşinile personale nu sunt de acord. "Oricum e foarte prost traficul. O să fie şi mai rău de mers", spune un şofer. Pe Calea Florească a funcţionat. "Pe termen lung vorbim de reconfigurări complete ale bulevardelor. Inclusiv pe inelul central. Aceste benzi aduc peste 20 de minute în minus participanţilor la trafic", a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei.

Strategia pare că funcţionează. Numărul celor care au cumpărat abonamente STB a crescut anul acesta cu 16%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Benzi unice în Bucureşti pe bulevardele Aviatorilor şi Regele Mihai şi pe Şoseaua Kiseleff. Şoferii sunt nemulţumiţi: "Oricum e prost traficul, va fi şi mai rău"