Antena Meniu Search
x

Bercea Mondial, eliberat din închisoare: "Cea mai bună puşcărie!"

Bercea Mondial a ieşit din închisoare! Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi. Sandu Anghel se afla după gratii din 2011, după ce şi-a înjunghiat un nepot. Ca să-l scape de puşcărie, familia lui Bercea i-a dat şpagă lui Mircea Băsescu, iar acesta a făcut şi el închisoare.

de Redactia Observator

la 09.02.2019, 10:33

Vezi și

Bercea Mondial a ieşit din închisoare! Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi. Sandu Anghel se afla după gratii din 2011, după ce şi-a înjunghiat un nepot. Ca să-l scape de puşcărie, familia lui Bercea i-a dat şpagă lui Mircea Băsescu, iar acesta a făcut şi el închisoare. Mai târziu, Bercea a fost condamnat şi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, dar şi pentru că a mituit un gardian de la Penitenciarul Colibaşi.

Bercea Mondial şi-a îmbrăţişat pe fugă fiica, apoi a părăsit în grabă penitenciarul. Şi-a adus însă aminte că un coleg de suferinţă, eliberat şi el, nu are cu ce să ajungă acasă. Şi-a pus rudele să oprească maşina, ca să-l ia şi pe el.

Bercea Mondial mai avea de executat doi ani şi şapte luni de închisoare dintr-o condamnare de aproape 9 ani, primită pentru omor calificat. Pe 13 decembrie, anul trecut, Judecătoria Drobeta Turnu Severin a admis cererea lui de eliberare, apoi procurorii au contestat hotărârea.

Pentru a scăpa de dosarul de omor calificat şi de puşcărie, în 2013, familia lui Sandu Anghel i-a dat şpagă lui Mircea Băsescu, naşul lor. Şi a filmat tot.

În baza acestor probe, fratele fostului preşedinte al României a fost condamnat în 2014, la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Mircea Băsescu a fost eliberat condiţionat un an mai târziu.

Sandu Anghel se va afla însă sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Olt până în 2021, timp în care trebuie să urmeze un curs de calificare profesională. Membrii familiei lui au fost cercetaţi, în ultimii 5 ani, în aproximativ 120 de dosare penale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Bercea Mondial, eliberat din închisoare: "Cea mai bună puşcărie!"