Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bijuteria de la poalele Masivului Postăvarul năpădită de şantiere abandonate. Proprietarii, netaxaţi: "O jale, o mizerie!"

Unde mergem de Revelion? O întrebare care se naşte în fiecare an în această perioadă şi care nu de puţine ori îşi găseşte răspunsul în Poiana Braşov. Poate cea mai căutată staţiune montană din Română duce însă, un război care pare greu de câştigat împotriva proprietarilor care şi-au abandonat locuinţele, unele chiar în fază de proiect. Bijuteria de la poalele Masivului Postăvarul a ajuns să fie acum recunoscută mai de grabă pentru ruinele care au răsărit din loc în loc.

de Claudiu Loghin

la 14.10.2024 , 08:18

Nord-estul staţiunii Poiana Braşov. În spatele unor porţi scorojite de timp se ascunde fosta unitate de pompieri din staţiune. Vegetația abundentă şi neîngrijită abia lasă trecătorul să zărească, din stradă, garajele în care se odihnesc epavele a două autospeciale pentru stins incendii.

La doi paşi găsim şi ceva ce ar fi trebuit să fie, deja acum mai bine de şase ani, o casă de vacanţă cu dimensiuni de bloc. Ruina se află într-o zonă frecventată de turişti.

Proprietarii, taxaţi doar pe hârtie

Vezi și

Potrivit panoului de identificare a investiţiei, clădirea ar fi trebuit finalizată în luna aprilie a anului 2018. Nu doar şantierele abandonate strică imaginea staţiunii, ci şi astfel de clădiri în paragină peste care timpul a lăsat urme adânci.

Legea permite autorităţilor locale să mărească de până la cinci ori impozitul pe clădirile sau terenurile lăsate în voia sorţii. Totuşi, proprietarii de ruine din Poiana Braşov nu au fost taxaţi până în prezent. "În ultimii ani ne-am concentrat mai mult pe oraş, urmează să reluăm şi în Poiană aceste verificări şi să constatăm acolo unde sunt lăsate proprietăţi în astfel de situaţii. Măcar să plătească un impozit mai mare decât ceilalţi", conform primăriei.

Până când edilul reuşeşte să schimbe imaginea staţiunii, şantierele abandonate şi clădirile în paragină rămân pete pe obrazul unei staţiuni în care preţurile serviciilor turistice sunt adesea comparate cu preţurile din cele mai căutate destinaţii exotice din lume.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Evenimente » Bijuteria de la poalele Masivului Postăvarul năpădită de şantiere abandonate. Proprietarii, netaxaţi: "O jale, o mizerie!"