Bilanţ de vaccinare 18 martie. Aproape 52.000 de persoane vaccinate şi 198 de reacţii adverse în ultimele 24 de ore
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a prezentat, joi, 18 martie 2021, bilanțul ultimelor 24 de ore în ceea ce privește imunizarea populației.
- Bilanţul vaccinării în România a fost actualizat
- 198 de reacţii adverse în ultimele 24 de ore
Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 18 martie a.c., ora 17.00, este următoarea:
1. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 38.613, din care: 31.753 de persoane vaccinate cu 1 doză; 6.860 de persoane vaccinate cu 2 doze.
2. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 6.369 , din care: 4.415 de persoane vaccinate cu 1 doză; 1.954 de persoane vaccinate cu 2 doze.
3. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 6.943, din care: 6.943 de persoane vaccinate cu 1 doză; 0 persoane vaccinate cu 2 doze.
1.615.576 de persoane au fost imunizate până în prezent
1.615.576 de persoane au fost vaccinate până acum anti-Covid în România, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). În România, campania de imunizare a populaţiei a început de pe data de 27 decembrie 2020. Cele trei vaccinuri folosite în prezent sunt Pfizer BioNTech, Moderna şi Oxford-AstraZeneca.
De-a lungul timpului, cei care au dorit să se programeze au întâmpinat dificultăţi. Mai exact, platforma pentru vaccinarea împotriva Covid-19 nu a funcționat în repetate rânduri. În plus, la începutul procesului de imunizare s-a pus problema dacă există suficiente doze pentru efectuarea rapelului în cazul celor care primiseră deja prima doză.
Vaccinarea din România a stat sub semnul controverselor şi atunci când vine vorba despre administrarea unuia dintre serurile disponibile, în condiţiile în care mai multe state au suspendat imunizarea cu vaccinul AstraZeneca. Decizia a venit pe fondul unor rapoarte privind apariţia unor cheaguri de sânge la unele persoane care au primit acest vaccin. Compania AstraZeneca a declarat că nu există dovezi științifice ale vreunei legături între vaccinul său împotriva coronavirusului și respectivele decese. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că numărul celor care-și anulează programarea este mai mic decât al celor care se programează, în ciuda tuturor circumstanţelor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰