Antena Meniu Search
x

Bilanţ negru al intoxicaţiilor cu ciuperci otrăvitoare: 4 morţi, zeci de români spitalizaţi

Patru oameni au murit deja, după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare. Iar bilanţul negru ar putea creşte. Medicii sunt îngrijoraţi. La Urgenţe, în Timişoara, a ajuns chiar şi un bebeluş. Mama i-a oferit sos de ciuperci. Şi alţi copii au avut nevoie de spitalizare.

Vezi și

Patru oameni au murit deja, după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare. Iar bilanţul negru ar putea creşte. Medicii sunt îngrijoraţi. La Urgenţe, în Timişoara, a ajuns chiar şi un bebeluş. Mama i-a oferit sos de ciuperci. Şi alţi copii au avut nevoie de spitalizare. În Capitală, deja doctorii refuză cazuri din ţară, pentru că nu mai sunt paturi libere. Din cauza ploilor, mai multe specii de ciuperci au fost contaminate. Odată ajunse în organism, toxinele duc la insuficienţă hepatică. 

La Institutul Fundeni din Capitală ajung cele mai grave cazuri de insuficienţă hepatică. Acum, nu mai sunt locuri nici pentru pacienţii critici. Spitalul îi primeşte doar pe cei care au indicaţie clară de transplant. 

Un copil de 5 ani, internat la Spitalul Marie Curie din Capitală, este refuzat de Institut, din lipsă de locuri.

În ultimele două săptămâni, la Institutul Fundeni din Capitală au fost 12 solicitări, din toată ţara, de cazuri de intoxicaţii cu ciuperci. Doar două au fost acceptate, o fată de 18 ani care a fost deja transplantată, iar starea ei este stabilă şi un bărbat, care, din păcate, nu a mai putut fi salvat.

Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, din judeţul Alba, a ajuns în urmă cu o săptămână, transferat de la Cluj, acolo unde era internat în stare gravă. 

Toată familia obişnuia să mănânce vara ciuperci din pădure. Patru oameni au murit până acum din cauza ciupercilor otrăvitoare, iar camerele de gardă ale marilor spitale au fost zilnic asaltate de oameni care au început să se simtă rău. 20 de cazuri au fost în Hunedoara, iar în Timiş au ajuns şi doi copii. Unul dintre ei, un bebeluş, este acum internat. Mama i-a dat să mănânce sos de ciuperci.  

Din cauza ploilor, tot mai multe ciuperci au devenit toxice. De aceea, trebuie să consumăm doar ciuperci care au fost controlate de specialişti. Chiar şi aşa, în ţară, comercianţii încă fac bani din vânzarea la marginea drumului.

Medicii îi sfătuiesc pe oameni ca la primele simptome de toxiinfecţie să se prezinte la camera de gardă. Fără tratamentul potrivit, starea de sănătate se poate înrăuţi în doar câteva ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bilanţ negru al intoxicaţiilor cu ciuperci otrăvitoare: 4 morţi, zeci de români spitalizaţi