Răsturnare de situaţie după tragedia în care a murit jandarmeriţa Irina Airinei, în Suceava

De Alin Tarnovschi.
Publicat: 29.01.2020, 13:33.
Actualizat: 29.01.2020, 13:39

Bogdan Chetrariu, şoferul care a ucis-o pe jandarmeriţa Irina Airinei într-un cumplit accident în Suceava, va fi judecat pentru omor şi tentativă de omor.

Bogdan Chetrariu a provocat un accident cumplit în Suceava

Bogdan Chetrariu a provocat un cumplit accident în Suceava, în noiembrie 2018

Observator

Bogdan Chetrariu, şoferul care a ucis-o pe jandarmeriţa Irina Airinei într-un cumplit accident în Suceava, va fi judecat pentru omor şi tentativă de omor.

Tânărul în vârstă de 28 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei (Suceava), a fost trimis în judecată sub acuzaţia de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, pentru accidentul pe care l-a provocat pe 14 noiembrie 2018.

Aflat la volanul unui autoturism Audi, tânărul a spulberat chiar pe trecerea de pietoni o tânără mămică, dar şi căruciorul în care se afla fiica femeii, în faţa Palatului de Justiţie din Suceava.

Citește și:

În urma accidentului, Irina Airinei, cadru militar al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, a murit la scurt timp, la spital.

În acelaşi timp, fiica jandarmeriţei, în vârstă de aproximativ doi ani, a fost grav rănită, starea ei de sănătate fiind chiar şi astăzi una delicată.

Accident rutier tratat ca o crimă, în instanţă

De curând, şoferul vinovat a explicat judecătorilor că îşi recunoaşte vina pentru producerea accidentului şi a acceptat să fie judecat în procedură simplificată, respectiv să fie condamnat în baza rechizitoriului întocmit de procurori.

Totuşi, la ultima şedinţă de judecată, judecătorul a pus în discuţie schimbarea încadrării juridice a faptei, astfel că procurorul de caz a cerut schimbarea încadrării din ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă în omor şi tentativă de omor.

Schimbarea a fost agreată de judecător, astfel că Bogdan Chetrariu va fi judecat pentru omor, infracţiune asimilată crimei.

Astfel, pedeapsa pe care o riscă şoferul este acum mult mai mare, respectiv între 10 şi 20 de ani de închisoare, faţă de pedeapsa pentru ucidere din culpă, respectiv între 2 şi 7 ani.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.