Antena Meniu Search
x

De la petrecere la spital. Aproape 20 de oameni intoxicaţi, după ce au mâncat la un botez

Pentru 17 oameni din Braşov, o petrecere s-a încheiat direct pe patul de spital. Imediat ce au mâncat în restaurant, li s-a făcut rău. Iar unii dintre ei au avut nevoie şi de internare. Nici nu-i de mirare.

De Redactia Observator la 09.02.2020, 12:24
Vezi și

Pentru 17 oameni din Braşov, o petrecere s-a încheiat direct pe patul de spital. Imediat ce au mâncat în restaurant, li s-a făcut rău. Iar unii dintre ei au avut nevoie şi de internare. Nici nu-i de mirare. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului, care au controlat localul, au găsit mizerie şi alimente care expiraseră de anul trecut.

Petrecerea de botez a avut loc la un restaurant din localitatea Feldioara. 40 de adulţi şi cinci copii au fost invitaţi, dar un sfert dintre ei au ajuns la spital. Imediat ce au mâncat s-au simţit rău.

Invitat botez: Am început în jurul orei 13.00, am servit aperitivul. Peştele după aperitiv şi în jurul orei 16.00 au apărut simptomele: vărsături, dureri de stomac, stări de greaţă, frisoane.

Invitată botez: Întâi am mers acasă, am zis că ne trece, dar vâzând că tot se simte rău şi fiind vorba de un copil, ne-am prezentat aici să vedem ce e.

Reporter: Şi cea mică s-a simţit rău?

Invitată botez: Da. A vomitat şi ea.

16 adulţi şi unul dintre copii au ajuns la dispensarul din localitate.

Stelian Cîntea, medic dispensar Feldioara: Unii au răspuns la tratament simptomatic pe care l-am administrat. Câţiva au fost în stare mai gravă, cu simptome mai accentuate.

Aşa că 11 dintre ei au fost trimişi cu mai multe ambulanţe la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. Au rămas internaţi peste noapte.

Medic Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov:  Am avut doi dintre ei cu şoc toxic. I-am echilibrat. Unul a venit pe targă, de la tensiune 9. Am avut ajutorul celor de la ambulanţă că le-au ridicat tensiunea până la 11.

În bucătăria restaurantului, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit chiar şi alimente expirate de anul trecut. Mâncarea era pregătită în vase ruginite şi peste tot era o mizerie de nedescris.

Sorin Susanu, comisar șef OPC Brașov: Produse expirate din 2019, veselă şi vase în care se gătea de acest gen. Modifcare termică a produselor care nu au niciun fel de identificare şi a căror stare este evident neconformă.

Până la finalizarea anchetei, patronul a fost amendat cu aproape 5.000 de lei. De asemenea, inspectorii au decis să închidă, pentru moment, localul.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » De la petrecere la spital. Aproape 20 de oameni intoxicaţi, după ce au mâncat la un botez