Antena Meniu Search
x

Video "Botezul aerului" pentru cei 60 de noi piloţi militari ai Armatei Române. Ritualul de iniţiere cu o semnificaţie aparte

Armata Română are de ieri 60 de noi piloţi militari. La Baza Aeriană de la Boboc a avut loc ceremonia de brevetare și înmânare a insignelor de piloţi pentru tinerii absolvenţi. Înainte de ceremonie însă, cei care au zburat pentru prima dată singuri au primit "botezul" aerului printr-un ritual aparte. 

de Redactia Observator

la 22.07.2023, 10:16

Vezi și

Tânărul aruncat în rugi este unul dintre cei 60 de absolvenţi ai Academiei Forțelor Aeriene. Tocmai a pilotat singur, iar colegii l-au "botezat". De fapt, de acest ritual au parte toţi tinerii piloţi, după primul zbor singuri. Înainte însă de botez, tânărul pilot a fost "ajutat" de colegi să se dezbrace.

Ce semnifică ritualul

Prin acest moment, colegii îi arată pilotului aflat la primul zbor cât de rău, înțepător, poate să fie la sol, îndemnându-l să rămână cât mai mult timp în aer. 

Claudiu Fusaru, pilot: Cea mai bună alegere din viaţa mea! Şi simt că este exact meseria şi ocupaţia, cu toate că nu putem să-i spunem aşa, pe care mi-o doresc şi care se potriveşte perfect cu mine.

Pe acelaşi subiect

60 de noi piloţi şi-au primit ieri insignele

La Baza Aeriană de la Boboc, a avut loc ieri ceremonia de brevetare și înmânare a insignelor de piloți pentru Claudiu şi ceilalţi 59 de colegi ai săi.

După trei ani de școală la Academia Forțelor Aeriene de la Brașov, cei 60 de tineri, au urmat cursuri de instrucție la școala de aviație de la Boboc. Timp de 11 luni au pilotat aeronave IAR 99, dar şi elicoptere militare. Șefă de promoţie este chiar o fată.

Bianca Ivanovici, șef promoție: Toţi suntem la fel de buni, nu sunt deasupra colegilor mei! Urmează să o luăm de la capăt în bazele în care mergem! Un nou început!

Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene: Este un moment plin de oportunităţi. 2,5% pentru apărare înseamnă o seamă de capabilități în curs de construcție acum. Înseamnă o relansare a programului F-16 și un nou avion multirol, sperăm peste câțiva ani. Nimic din toate astea, însă, n-ar avea valoare fără ei.

Tot ieri, piloţii au primit și repartițiile, iar începând de astăzi își vor începe cariera militară în bazele în care au fost repartizați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Botezul aerului" pentru cei 60 de noi piloţi militari ai Armatei Române. Ritualul de iniţiere cu o semnificaţie aparte